Ви є тут

Який розмір коптильні підібрати

Коптильня гарячого копчення - вигідна покупка для будинку, заміського готелю, кафе чи ресторану.

Використовуйте її, щоб приготувати м'ясні і рибні страви, ковбаси, сири, сало з особливим смаком і ароматом.

І головне питання, яке потрібно вирішити перед покупкою пристрою, який розмір коптильні вибрати найкраще для закладу і для домашнього використання.

Як влаштована коптильня і як вона працює

Перед тим, як вибрати розміри коптильні, Потрібно розібратися, як працює цей пристрій.

Коптильня - виріб із чавуну, нержавіючої сталі. Вона складається з наступних елементів:

- піддону, куди кладеться паливо - вугілля, дрова;

- решітки, на якій розкладається м'ясо, риба, сири, ковбаси;

- спеціальної ємності, куди стікає жир;

- кришки.

Температура копчення - від +60. Вона підтримується за рахунок перегоряння палива - вугілля або дров.

Як підібрати розмір коптильні

Щоб обрати оптимальний розмір коптильні гарячого копчення, Потрібно визначитися з наступними показниками:

- які продукти ви будете запікати та в якому обсязі: якщо ви готуєте м'ясо для сім'ї або друзів в невеликих обсягах, вам підійде міні-коптильня. Її розміри 450 х 250 х 250 мм.

Якщо ви любите коптити велику рибу або м'ясні стейки, вибирайте коптильню середнього розміру. Її параметри 500 х 300 х 300 мм.

Для копчення риби, м'яса, сиру в великих обсягах, вибирайте великі пристрої. Їх габарити 700 х 700 х 1000 мм.

Якщо стандартні розміри коптильні не підходять, то завжди можна замовити виробництво конструкції за індивідуальними параметрами з урахуванням:

- бюджету покупки;

- вільної площі на кухні або відкритому майданчику;

- обсягу продуктів, які ви готуєте щодня.

- де ви будете готувати копчену ковбасу, м'ясо або рибу: для ресторанів, кафе, пабів рекомендується вибрати великі і потужні пристрої. оптимальні розміри коптильні для гарячого копчення в цьому випадку 700 х 700 х 1000 мм. На ній можна розкласти відразу кілька страв, і скоротити процес приготування замовлень. Купити коптильню в Україні, Призначену для професійного застосування, можна в компанії UNIT Group.

Якщо плануєте готувати копчене м'ясо або рибу під час вилазок на природу, вибирайте компактні пристрої. Вони легко збираються і їх зручно транспортувати.

Також для приготування страв на дачі або в квартирі підійдуть міні-вироби.

Ще одна підказка, яка допоможе вибрати оптимальні розміри коптильні гарячого копчення - параметри решітки. Чим більше коптильня, тим масштабніше решітка, на якій розкладаються продукти.

Розміщувати шматочки м'яса, риби або сири на решітки потрібно на відстані 2-3 см, щоб кожен шматочок прокоптився, як слід.

Які ще характеристики потрібно оцінити при виборі коптильні гарячого копчення

Крім розмірів і типу коптильні (для професійного або домашнього застосування) потрібно звернути увагу на такі параметри, як:

- товщина стінок: чим тонше стінки конструкції, тим швидше вона деформується під впливом високих температур, тиску, механічних пошкоджень. Краще вибирати конструкцію з більш щільними стінками. Але врахуйте, що при цьому маса пристрою збільшиться;

- тип кришки: шеф-кухаря радять вибирати кришку у формі «будиночка». Вона оснащена додатковим ребром жорсткості, що робить її більш стійкою до зовнішніх впливів;

- тип коптильні: є три варіанти - електричні, вугільні та газові.

Електричні підключаються до розетки. Немає потреби шукати «паливо» для розпалювання. У ній можна регулювати температуру і час нагрівання. Електричні коптильні обладнані тенами - верхніми і нижніми. Вони підійдуть для домашнього та професійного використання. Для закладів вибирайте більш місткі та потужні пристрої.

Газові працюють на пропані. Балони з пропаном підключаються до коптильні.

Вугільні заправляються деревним вугіллям. Ці варіанти підійдуть тим, хто планує готувати м'ясо, рибу, сири на відкритих майданчиках або під час вилазок на природу.

Газові та вугільні коптильні також підійдуть, якщо ви помічаєте постійні перебої з електроенергією.

Вибирайте коптильню гарячого копчення для будинку, кафе, ресторану, оцінивши всі характеристики - від розміру до формату кришки.