Ви є тут

Який гриль вибрати для ресторану: газовий, електричний, вугільний

Якщо плануєте включити в меню свого закладу страви, приготовлені на грилі – м'ясо, рибу, овочі, потрібно приділити час та увагу вибору обладнання для їхнього приготування.

Який гриль вибрати для ресторану: газовий, електричний, вугільний, unitgroup

Є три варіанти – газовий, електричний та вугільний гриль. Всі три варіанти потрібні в ресторанній сфері.

Але все ж таки перед покупкою варто вирішити особисто для себе, який гриль кращий: газовий, електричний або вугільний, і який підходить під формат закладу та його бюджет.

ГАЗОВИЙ ГРИЛЬ: ОГЛЯД

вибір гриля для ресторану, газовий Unit Group

Професійний гриль для ресторану, що працює на газу, є розумною інвестицією.

Цей формат грилю має низку переваг, які вже оцінили власники кафе, барів, ресторанів:

  • швидке та легке підключення: для цієї мети достатньо газового балона чи справної системи газопостачання;
  • зручність експлуатації: для приготування риби, м'яса чи овочів потрібно включити гриль і почекати кілька хвилин;
  • практичність: гриль не потрібно чистити щоразу після приготування продуктів із високим вмістом жиру – у ньому не залишається попелу, розлучень;

Єдиний нюанс, який слід врахувати, купуючи гриль для громадського харчування цього формату – пристрій не розігрівається до температури +250, +300 градусів. Такий режим використовується для приготування стейків та інших страв за кілька хвилин.

Також у страв, приготованих на газовому пристрої, немає того самого аромату серпанку. Смак м'яса, риби, овочів тонкий та делікатний.

ЕЛЕКТРИЧНИЙ ГРИЛЬ: ОСОБЛИВОСТІ

вибір гриля для ресторану, електричний Unit Group

Один із найпопулярніших видів гриля – електричний. Це компактний пристрій з рельєфною платформою, гратами та нагрівальними елементами. Підключаються до електромережі.

Складові грилі виготовлені з нержавіючої сталі або кераміки. Температура нагріву – 270-400С. Обробка м'яса, риби, овочів відбувається за кілька хвилин.

Є три типи електрогрилів. Вони різняться за форматом монтажу:

  • настільні;
  • підлогові;
  • вбудовані.

Головні переваги:

  • компактність;
  • безпека;
  • зручність.

Ще одна важлива перевага – універсальність. Цей пристрій замінює каструлю, мангал, сковороду. Приготувати на електрогрилі можна м'ясо, рибу, морепродукти, овочі, гриби, тости, бутерброди, шаурму, оладки.

Одна з переваг електрогриля – його можна встановлювати у закритому приміщенні.

Ще одне важливе питання: чи потрібний електрогриль закладам, які часто змінюють локацію чи працюють на виїзді?

Однозначно – так, оскільки цей пристрій легко транспортувати з місця на місце і потрібне лише підключення до електромережі.

ВУГІЛЬНИЙ ГРИЛЬ: ГОЛОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Професійний гриль на вугіллі – пристрій, який вибирають кафе, ресторани, паби, де ключовими є дві цілі:

  • дотримання трендів ресторанної індустрії: страви, приготовані на грилі, популярні в усьому світі, та потрібні серед шанувальників здорового харчування;
  • інтерес гостей до закладу: чим різноманітніше меню, тим вищий інтерес з боку відвідувачів.

Вибір грилю, що працює на вугіллі – один із способів зробити заклад більш затребуваним, та виділитися на тлі конкурентів.

Всі інгредієнти - від м'яса до овочів - приготовані на вугіллі, набувають особливого смаку і аромату, і дуже приємний післясмак.

ПЕРЕВАГИ ВУГІЛЬНОГО ГРИЛЯ

вибір грилю для ресторану, вугільний - Unit Group

Вугільний гриль має ряд переваг у порівнянні з газовими та електричними:

  • широкий температурний діапазон: його можна використовувати як коптильню та як гриль. У першому випадку вам вдасться прокоптити рибу або м'ясо за низьких температур, і отримати вишукану закуску. У другому – ви підсмажите ароматний стейк із яловичини, рибу цілком або овочі, що подаються на закуску, за кілька хвилин;
  • легке складання: швидкість монтажу залежить від складності конструкції;
  • пристрій, невибагливий в обслуговуванні: базові моделі складаються з найпростіших деталей. Якщо вони виходять з ладу, їх легко замінити. Ціна комплектуючих – бюджетна.

І головне – це неповторний аромат та смак готових страв, які так полюбили відвідувачі ресторанів, кафе, барів.

ТОНКОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ВУГІЛЬНОГО ГРИЛЯ

вибір грилю для ресторану, тонкощі застосування вугільного грилю unit group

Є кухарі, для яких хоспер гриль або інші пристрої, що працюють на вугіллі, не відповідний формат, оскільки:

  • за його температурою потрібно стежити: вугільні грилі мають широкий температурний діапазон, і щоб досягти певної температури потрібно відкрити або закрити стулки, стежити за швидкістю нагрівання пристрою;
  • його потрібно чистити: після приготування м'ясо або риби у жирозбірнику накопичується жир, який потрібно усунути. Процедура триває кілька хвилин. Також після приготування м'ясних, рибних або овочевих страв потрібно видалити забруднення з жирозбірника та решітки, щоб під час подальшої роботи з грилем на продуктах не осідала сажа, а смак був легким та вишуканим, а не гіркуватим;
  • його потрібно розпалювати: паливо вугільних грилів – деревне вугілля. Його розпалювання та вихід на робочу температуру займає 20-30 хвилин.

Насправді, до подібних нюансів швидко звикаєш, а смак та аромат страв, приготованих на вугільному грилі, з лишком перекривають усі «складності» роботи з ним.

ВИБІР ГРИЛЮ НА ВУГЛЯХ

Тепер головне питання: як вибрати вугільний гриль та які характеристики оцінити в першу чергу?

Перше – формат грилю.

  • Подумайте, а краще прорахуйте, скільки гостей закладу замовляють страви, приготовлені на грилі, у кафе, ресторані, пабі.
  • Якщо їх небагато, можна вибрати модель, розраховану на приготування страв у мінімальному обсязі.
  • При інтенсивному потоці гостей, які віддають перевагу м'ясу, рибі, овочам з димком, вибирайте потужніші моделі.

Друге – розмір пристрою.

Третє – діапазон робочих температур.

  • Вибір цього параметра залежить від страв, які ви збираєтесь запропонувати відвідувачам.
  • Якщо ви включили в меню холодні закуски з додаванням м'яса, сала, риби холодного копчення, розгляньте моделі, які мають подібну опцію.
  • Якщо ваша мета – подача ароматних м'ясних, рибних, вибирайте грилі, які мають максимальну температуру від 350 до 370 градусів.

Четверте – конструктивні особливості устрою.

  • Від цього залежить правила та швидкість чищення гриля, що працює на вугіллі. Чим простіша конструкція, тим менше часу потрібно для її чищення.
  • Оцініть ці характеристики, та виберіть гриль на вугіллі, який стане однією з «фішок» вашого закладу – з ним страви з м'яса, риби, овочів набудуть особливого смаку та аромату.
  • Тепер ви знаєте, як вибрати гриль певного типу, і зможете підібрати пристрій, який підійде вашому закладу за технічними характеристиками та ціною

ПИТАННЯ, ЯКІ ЧАСТО ВИНИКАЮТЬ ПРИ ВИБОРІ БАРБЕКЮ У СВІЙ ЗАКЛАД ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

ЩО ЗНАЧИТЬ ВУГІЛЬНИЙ ГРИЛЬ❓

Вугільний гриль – це пристрій для приготування м'ясних та рибних страв, овочів, морепродуктів. Нагрівається і функціонує від розпеченого вугілля, що розміщується в окремому відсіку. Його не потрібно підключати до електромережі чи джерела газу. За конструкцією нагадує мангал. Оснащується кришкою. Робоча температура – 180-400С залежно від моделі пристрою.

НАВІЩО ПОТРІБНИЙ ВУГІЛЬНИЙ ГРИЛЬ❓

Грилі на вугіллі використовуються для приготування м'яса, риби, овочів, морепродуктів з виразнішим смаком. Страви, приготовані на вугільному грилі, виходять соковитішими і з ароматом «димку».

ЯКИЙ ГРИЛЬ ВИБРАТИ У 2021❓

Найкращі грилі для громадського харчування – це компактні, потужні, переносні пристрої, на яких можна готувати як у закритому приміщенні, так і на відкритому майданчику. Заправляються деревним або звичайним вугіллям. Додають страві особливого смаку та аромату.