Ви є тут

Як вибрати обладнання для ресторану і кафе

Коли вибрано місце, визначений стиль і формат закладу, наступний крок для власника закладу - скласти список обладнання для кухні ресторану, кафе, бістро чи готелю.

Зробити це непросто, оскільки на ринку багато пропозицій. І вибрати одного постачальника і відповідне обладнання, яке використовується на кухні, часом проблематично.

У цій статті ми підкажемо, з чого почати пошук надійного постачальника або виробника пристроїв для професійної кухні і як купити обладнання для ресторану високої якості.

Яке обладнання потрібно для професійних кухарів

Є кілька критеріїв, які допоможуть скласти список обладнання для кухні кафе, ресторану або пабу:

1) Відбирайте пристрої, що витримують високі навантаження: кухарям доведеться безперервно працювати протягом 8-10 годин. Ця інформація вказується в характеристиках пристроїв, які ви оцінюєте;

2) Вибирайте печі, коптильні, грилі високої потужності: тільки такі пристрої нагріваються до максимальної температури за пару хвилин, і працюють протягом робочої зміни;

3) Купуйте обладнання для професійного застосування: порада очевидна, але іноді ресторани в гонитві за економією замовляють печі, грилі, коптильні, які розраховані для будинку. Такі пристрої швидко виходять з ладу, оскільки не витримують навантаження;

4) Враховуйте площа кухні і зіставте її з параметрами пристроїв: на кухні повинно залишитися місце, щоб персонал вільно переміщався по приміщенню. Якщо в закладі маленька кухня, вибирайте компактну техніку;

5) Відбирайте конструкції, виготовлені з якісних матеріалів: мова про матеріали, що стійкі до вологи, корозії, які не виділяють токсичних речовин під впливом температури, і зберігають первісну форму.

Список обладнання для кухні ресторану формується після того, як ви затвердили меню, щоб зрозуміти, що саме вам потрібно в першу чергу.

Якщо ваш заклад планує подавати гостям шашлики, стейки, рибу, запечену на грилі, то в список обладнання для кафе, варто включити хоспер.

Якщо головне блюдо в меню - реберця, купуйте реберню або спеціальний гриль, розрахований для приготування цієї страви.

Як вибрати надійного постачальника

Ще один момент, від якого залежить і швидкість поставок, і якість замовлених пристроїв - вибір постачальника або виробника, необхідного устаткування для ресторану на вашу списку.

Замовляти обладнання рекомендується у перевірених постачальників, а краще - безпосередньо у виробників.

У них можна вибрати як готові моделі, так і замовити пристрої, «заточені» під потужності, площа кухні і меню вашого закладу.

Яких виробників можна вважати надійними і сміливо замовляти у них обладнання для кафе чи ресторану за списком:

- Вони на ринку більше 5 років;

- Серед їхніх клієнтів великі торговельні мережі, ресторани, бари, кафе, і всі заклади можуть підтвердити співпрацю з компанією;

- Їх обладнання ви неодноразово бачили в кафе, пабах, ресторанах, супермаркетах;

- У компанії є офіційні дилери, у яких можна придбати оригінальну продукцію;

- Тут вам докладно підкажуть, як вибрати обладнання для ресторану або кафе, враховуючи формат закладу і потік гостей, які відвідують його щодня.

І ще один плюс співпраці з виробниками напряму - наявність гарантії і сервісне обслуговування. У разі поломки пристрою ви зможете вирішити проблему в стислі терміни.

Будьте уважні при виборі обладнання для кухні - від вашого рішення залежить статус і репутація закладу!