Ви є тут

Як вибрати коптильню гарячого копчення

Коптильня гарячого копчення - корисне придбання для кафе, пабу, ресторану. З нею ви розширите меню, додавши м'ясні та рибні страви з неповторним смаком і ароматом.

Також цей пристрій підійде для дачі або закладу, розташованого за містом - готелю, садиби, бази відпочинку. Встановивши її на відкритому майданчику, можна влаштувати приготування улюблених страв на свіжому повітрі.

Тепер - головне питання: як вибрати коптильню, На які характеристики звернути увагу і чому.

Що таке коптильня і як вона функціонує

Це пристрій, розрахований для копчення різних продуктів - м'яса, риби, сала, сирів.

Коптильня виготовляється з металу. Вона складається з ємності, куди вкладаються продукти, відібрані для копчення. Вони акуратно розкладаються на решітку всередині ємності. Внизу - днище для укладання палива і піддон, куди стікає сік і жир з продуктів. Ємність закривається кришкою. Паливо повільно тліє, а в ємності відбувається процес копчення м'яса, риби, сала або сирів.

Процес приготування становить від 40 хвилин до 2 годин в залежності від температурного режиму.

Врахуйте, що після приготування м'ясо, рибу, сало та інші продукти потрібно вжити протягом двох діб. І тепер інформація про те, як вибрати коптильню.

Які види коптилень представлені на ринку

Пристрої для гарячого копчення продуктів класифікують за різними параметрами.

Наприклад, по виду палива коптильні поділяються на три групи: 1) вугільні; 2) газові; 3) електричні.

Для квартири або дачної ділянки найчастіше купуються електричні коптильні. Вони - компактні, практичні. І у них дим виробляється спеціальними нагрівальними елементами.

Важливо вибрати модель, яка дозволяє приготувати копчену курку, сало, сир при різних температурних режимах. Чим вище температура, тим швидше проходить процес копчення продуктів.

Газові коптильні - оптимальний варіант для дому та заклади. У них копчення запускається після прогорання каменів вулканічного походження. Вони нагріваються від газового пальника.

А ось відчути смак і аромат закопченого м'яса, риби, сала, можна, якщо вони приготовані у вугільній коптильні. У них використовується деревне вугілля. Перегорить, він насичує продукти особливим ароматом і робить смак продукту більш виразним.

Ще один критерій для тих, хто цікавиться, як вибрати коптильню гарячого копчення - її призначення.

Розрізняють професійні та побутові пристрої. Перші більш місткі, у них висока продуктивність. За один захід можна приготувати кілька кілограм м'яса або риби.

Другі - більш компактні. Вони розраховані для приготування невеликої порції м'яса, риби, сиру, сала в один захід.

І ще один важливий момент, який потрібно оцінити перед тим, як вибрати коптильню для гарячого копчення - тип установки пристрою.

За цим критерієм виділяють наступні види коптилень:

- стаціонарні: вони встановлюються в одному місці - на кухні кафе, пабу, ресторану. Це габаритний пристрій. Потужне. Практичне. У нього висока продуктивність;

- міні-коптильні: оптимальний варіант для заміського будинку, дачі, готелю. Пристрій важить близько 20 кг. Його можна переміщати з місця на місце;

- похідні: варіант для приготування м'яса, риби, сала на природі. Це - легка і компактна коптильня. Вона швидко розбирається і збирається.

Які матеріали використовуються для виробництва коптилень

При виборі коптильні зверніть увагу на матеріал, з якого вона виготовляється.

Є три варіанти - чавун, жароміцна сталь, нержавіюча сталь. Перший варіант підійде тим, хто шукає стаціонарний пристрій. Коптильні з чавуну досить важкі.

Вироби з жароміцної стали - недовговічні, хоча вони - потужні і практичні. Підійдуть для будинку, кафе, ресторану, дачі.

Оптимальне рішення - купити коптильню з нержавійки. У неї невелика вага, вона стійка до вологи і корозії, товщина її стінок - 1,5-2 мм. Догляд за виробом мінімальний. Вона прослужить протягом кількох років.

Це все рекомендації, як вибрати хорошу коптильню. Дотримуйтеся їх, і на вашій кухні з'явиться практичний пристрій для приготування ароматної курки, сирів, риби.