Ви є тут

Як відкрити піцерію

Відкрити свою справу мріє кожен третій українець, щоб отримувати стабільний дохід і реалізовувати креативні ідеї.

Одна з ідей стартапу - відкриття піцерії. Прогоріти на цій ідеї складно, оскільки італійська страва затребуване серед студентів, співробітників офісів, молодих мам і тих, хто не любить морочитися з вечерею.

Тепер залишається дізнатися, як відкрити піцерію з нуля в Україні і який бюджет для цього потрібен.

Перший етап: вибираємо формат закладу

Перед тим як відкрити свою піцерію, Потрібно чітко розуміти, в якому вигляді вона буде функціонувати:

- локальний заклад: ви обладнаєте для закладу зал, кухню, санвузол, гардероб;

- пересувна «станція»: продавати піцу з вагончика, встановленого в парку, студентському містечку, біля розважальних центрів - цікава ідея. Можна міняти локацію кожен день, розширюючи коло покупців;

- доставка піци: можна готувати італійське блюдо на домашній кухні, і розвозити готову «Маргариту», «Чотири сиру», «Кальцоне» за вказаними адресами.

Другий крок: оренда або покупка приміщення

Якщо вибрали перший варіант, потрібно визначитися з локацією. При її виборі зверніть увагу на оточення - наявність фаст-фудів в радіусі 100-200 метрів, і формат району, де розташований заклад.

Дуже добре, якщо локація буде біля вузу, молодіжних локацій, парку або скверу, куди приходять молоді люди. Вони - головні фанати італійського блюда, оскільки воно: 1) готується швидко; 2) коштує недорого; 3) ідеально підходить для перекусу або повноцінного прийому їжі.

У другому варіанті - з пересувною «станцією» - також доведеться оцінювати обстановку - озиратися на конкурентів, а також на вік та уподобання людей в конкретному районі.

Третій крок: оформлення документів

Перед тим, як відкрити піцерію з нуля, Приготуйтеся витратити час на оформлення документів.

Вам потрібно:

- відкрити ФОП;

- отримати дозвіл на роботу від СЕС і пожежного нагляду;

- оформити касовий апарат (навіть для варіантів з доставкою піци за вказаними адресами);

- підготувати документи для офіційного працевлаштування співробітників піцерії;

- підписати договір про оренду приміщення або договір купівлі-продажу рухомого або нерухомого майна.

Також потрібно закупити санітарні книжки. Вони повинні бути у всіх кухарів, які працюють на кухні.

Четвертий крок: купівля обладнання

Ще одне важливе питання, яке потрібно вирішити перед тим, як відкрити піцерію - закупівля спеціального обладнання.

Щоб готувати смачну, ароматну і соковиту піцу, потрібно купити спеціальне обладнання:

- піч для піци, розраховану для запікання коржів при температурі + 350С. Купити піч для піци в Україні різного формату можна в компанії UNIT GROUP;

- мукопросівники;

- тістодільники;

- тістомесильну машину;

- обробний стіл.

Весь асортимент рекомендується придбати, якщо плануєте максимально скоротити час приготування піци, автоматизуючи процес.

При обмеженому бюджеті головний must-have - спеціальна піч для запікання. Решта прилади можна замінити підручними матеріалами. Наприклад, просіяти борошно через звичайне сито, а замісити тісто вручну.

П'ятий крок: прорахунок бюджету

І ключове питання: скільки коштує відкрити піцерію в Україні. Все залежить від декількох факторів:

- де ви зібралися купувати або орендувати приміщення;

- яке обладнання закуповувати для закладу;

- який обсяг інгредієнтів необхідний для приготування піци, заявленої в меню;

- як буде проходити доставка в піцерії: на машині, велосипеді, громадському транспорті;

- який бюджет витратите на розкрутку сторінки закладу в соцмережах, щоб залучити перших клієнтів.

Якщо вибирати приміщення в центральних районах міста, то стаття витрат на оренду або купівлю нерухомості збільшитися на 40-50%.

Якщо вибираєте бюджетний варіант - приготуванням піци на домашній кухні, і доставкою за вказаними адресами, тоді можна стартувати з суми 1000-1500 доларів. Цього бюджету досить на покупку устаткування, закупівлю інгредієнтів для приготування італійського блюда, покупку упаковки.

Тепер ви знаєте, як відкрити піцерію і скільки це коштує в Україні як при великому, так і обмеженому бюджеті.