Млинці - одна з улюблених закусок до кави, чаю, соку, молочному коктейлю. Їх люблять як дорослі, так і діти. Тому відкрити млинцеву, де подаватимуть млинці з різними закусками - приваблива бізнес-ідея.
Але перед тим, як відкрити млинцевий кіоск або торгівельну точку в розважальному центрі, потрібно врахувати ряд важливих моментів.
Локація
Один з перших питань - вибір місця для млинцевої. Це може бути кіоск, невелике приміщення на першому поверсі, з якого можна зробити бістро, кафе, ресторан, місце в торгово-розважальному центрі.
Для окремої локації оптимальна площа - 50 кв.м з усіма інженерними комунікаціями (світлом, водою, каналізацією), для місця в торгово-розважальному центрі - 5-10 кв.м. Цього достатньо, щоб встановити піч для приготування млинців, холодильник для зберігання начинки і обладнати робоче місце для кухаря і для касира.
Обрану локацію можна як орендувати, уклавши відповідний договір, так і купити після оформлення угоди по купівлі-продажу об'єкта.
Бажано, щоб біля обраної локації був великий потік людей різного віку, які зацікавляться ароматними та смачними млинцями.
Залежно від обраної локації підбирається:
- обладнання: холодильне - для зберігання інгредієнтів, для приготування основного блюда, і для готових закусок;
- посуд для приготування млинців і для їх подачі;
- обладнання для випічки млинців;
- стільці, крісла, столи та інші меблі для закладу.
Обладнання для млинцевої
Друге питання: яке обладнання для кафе в млинцевій краще купити:
- обладнання для зберігання тесту або інгредієнтів для начинки: морозильна скриня або холодильну шафу, оснащені регуляторами температури;
- професійну млинницю: завдяки їй прискорите процес приготування млинців;
- тістомішалка: для швидкого замісу тіста для млинців;
- слайсер для підготовки начинок для млинців з сиру, риби, м'яса, зелені.
Список обладнання може змінюватися в залежності від інтенсивності потоку людей в млинцевій.
Якщо у вас два-три відвідувачі на годину, тоді досить міні-холодильника і млинниці.
Якщо потік людей більш інтенсивний, запасайтеся холодильним обладнанням великого обсягу і млинниці, розрахованої на одночасне приготування 3-5 млинців.
Додаткове обладнання
третій крок бізнес-плану млинцевої в Україні - покупка додаткового обладнання:
- вітрин;
- кавоварок;
- апарати з гарячою водою для приготування чаю;
- машин для приготування соків;
- обладнання для прохолодних напоїв.
Вони закуповуються, якщо плануєте підвищити середній чек покупки і запропонувати гостям не тільки закуски, а й напої до неї.
Оформлення документів
І останній крок перед тим, як відкрити млинцеву з нуля - підготовка повного пакету документів, необхідного для реєстрації закладу.
Для функціонування закладу подібного формату можна оформити ФОП, оплачуючи єдиний податок.
Але, щоб не було ніяких проблем з роботою закладу, проконсультуйтеся з питань оформлення ФОП з профільним фахівцем.
Розкрутка закладу
Тепер ви знаєте, як відкрити млинцеву в Україні- всі кроки і нюанси. Але є ще один важливий етап - розкрутка закладу. Від цього залежить його популярність і затребуваність серед потенційних відвідувачів.
Щоб про нього дізналося, як можна більше людей: ведіть сторінки в соціальних мережах, запустіть «сарафанне радіо» серед друзів і знайомих, зробіть вивіску побільше і яскравішою. І обов'язково робіть смачні компліменти всім, хто ділиться інформацією про ваш заклад.