Ви є тут

Як правильно підібрати професійну піч для піци в ресторан

Якщо ви плануєте відкрити заклад, де будуть подавати не тільки страви ресторанної кухні, а й повітряну з хрумкою скоринкою та ароматом серпанку піцу, то вам необхідна професійна піч для піци.

Незважаючи на назву, цей пристрій має широкий спектр опцій. Її можна використовувати для приготування піци, хліба, булочок та інших хлібобулочних виробів.

Головне - підібрати модель, яка оптимально буде підходить за технічними характеристиками та бюджетом.

А тепер, якщо ви хочете дізнатися, як вибрати печі для піци, пропонуємо читати далі.

Піч для піци: огляд пристрою

Пекти, призначена для приготування піци - професійне теплове обладнання. Її встановлюють у ресторанах, кафе, фаст-фудах, кав'ярнях.

Один із обов'язкових атрибутів пристрою – під, виготовлений із натурального каменю. Він акумулює тепло і підтримує температуру на позначці +400 -500℃ всередині Основний камери.

Процес приготування страви займає від 5 до 7 хвилин.

У стандартній комплектації печі:

  • духова шафа, де відбувається приготування страви;
  • Регулятор потужності теплових потоків. Температурний діапазон – від +100 до +500℃;
  • Запобіжний термостат. Він деактивує всі нагрівальні елементи у разі їхнього перегріву.

У деяких моделях є оглядове вікно. Його виготовляють із загартованого скла, яке витримує високі температури. Через скло можна спостерігати за процесом приготування піци, хліба, круасанів, булочок та іншої випічки.

Ще одне доповнення – внутрішнє підсвічування та термометр, розміщений усередині камери.

Кращі печі для піци включають усі перелічені елементи, а також можуть бути комплектацією до основної гриль печі та не займати багато місця у вашому закладі, та зробити процес приготування італійської страви більш легким та комфортним.

Типи печей для приготування піци

Перед тим, як придбати пристрій, потрібно розібратися, які печі бувають для піци.

За принципом роботи вони поділяються на три категорії:

  • Подові: вони - практичні, компактні. Під камерою має кам'яна або чавунна поверхня. Підійдуть для домашнього вживання. Вважаються найбільш рентабельною інвестицією;
  • дров'яні печі для піци: для запуску конструкцій використовуються дрова або деревне вугілля. Більш дорогий варіант;
  • конвеєрні: агрегати розроблені для кафе, ресторанів, піцерій з інтенсивним потоком клієнтів. Це пристрої з місткою камерою, де розміщується 3-4 піци.

Враховуючи джерело живлення, можна розділити пристрої на три типи:

  • Електричні: вони підключаються до мережі потужністю 220В. Розраховані для випікання 1-4 основ;
  • газові: приєднуються до централізованої системи газопостачання;
  • дров'яні: для їх запуску використовуються дрова чи альтернативне паливо – наприклад, вугілля.

Додаток до вугільної печі-гриль - піч для піци:

Додаток до вугільної печі-гриль - піч для піци

Один із найбільш затребуваних варіантів для тематичних кафе, ресторанів, пабів – піч для піци на вугіллі. А також ідеальний варіант для тих, хто хоче розширити у своєму закладі різновид страв приготовлених на хоспері.

У статті розглянемо вугільну піч, яка є додатковою конструкцією до печі барбекю хоспер.

Що потрібно знати про цей пристрій:

  • висока якість матеріалу: вона виготовляється з міцних та вогнетривких матеріалів, стійких до високої температури, корозії та інших негативних факторів;
  • для контролю температури печі на верхній панелі встановлено термометр.
  • продумана конструкція. Потоки повітря циркулюють по всій камері, забезпечуючи рівномірне виготовлення виробу;
  • елегантний дизайн: піч виглядає стильно та оригінально. Немає потреби заповнювати гарячий цех на кухні вашого ресторану додатковим обладнанням;
  • функціональність: це техніка, що забезпечує рівномірну обробку основи піци, булочок, хліба чи круасанів. Імовірність пригорання повністю виключається;
  • вишуканий смак та аромат готових виробів: булочки, круасани, вугільна піца виходять легкими та повітряними. Невипадково саме цей тип конструкції обирають заклади громадського харчування, де в меню є не тільки вишукані м'ясні та овочеві страви на грилі, але й випічка власного виробництва. Таким ресторанам і кафе важлива позитивна думка відвідувачів, тому застосовується комплексний підхід до підбору меню.

Скільки коштує піч для піци на вугіллі

Один із найчастіших запитів від чого залежить вартість: піца печі для хоспера BQ. Вона залежить від наступних нюансів:

  • технічні характеристики пристрою: потужності, температурного діапазону;
  • Формат конструкції;
  • параметрів: висоти печі та розмірів основної камери;
  • Наявність додаткових функцій, що полегшують процес приготування піци, круасанів, булочок.

Прорахунок робить виробник професійного обладнання для закладів громадського харчування.

Її ціна вища за аналоги, що працюють від електромережі або на газу.

Чому варто придбати додаткову комплектацію піци до вугільної печі

додаткова комплектація піца печ до вугільної печі гриль

Ця техніка – не найбюджетніший варіант для закладу, але ви отримаєте конструкцію, яка:

  • не займатиме багато місця, а стане чудовим доповненням вугільної печі барбекю;
  • завдяки печі для піци – вдруге використовується тепло, тим самим підвищуючи ККД хоспера та розширює меню закладу.
  • кожна страва буде кулінарним шедевром, оскільки ймовірність підгоряння основи для піци чи кондитерських виробів відсутня;
  • аромат піци буде з "димком", що не зрівняється ні з чим;
  • скоротить час на приготування та подачу страв основного або додаткового меню;
  • врятує у напружених ситуаціях, коли всі столики зайняті, та практично всі гості замовили піцу чи кондитерські вироби.

З додатковою комплектацією до вугільної печі барбекю ви заощадите не тільки місце на кухні вашого закладу, але й час приготування, а також покращіть якість страв. Адже вона забезпечує високу швидкість приготування піци завдяки потужності та системі керування пристроєм – регулювання температурного режиму, що дозволяє вам контролювати час приготування піци.

Де придбати професійну техніку для випікання піци

Компанія Unit Group є виробником та постачальником професійної техніки для закладів громадського харчування. Під час розробки техніки враховуються технічні стандарти якості, актуальні вимоги закладів, а також індивідуальні запити щодо розмірів та комплектації від наших клієнтів.

Ви можете зателефонувати та попередньо обговорити складність проекту – визначення технічних особливостей конструкції, дизайну, правил його встановлення та експлуатації. Термін виготовлення печі на вугіллі становить до 14 робочих днів.

Залишились питання? Тоді телефонуйте за вищевказаними номерами або натисніть “Замовити прорахунок” і ми зможемо відповісти на будь-яке питання, що вас цікавить!

Питання, які часто виникать при виборі печі для піци:

Що ще можна випікати в печі для піци❓

Печі для піци професійні використовуються для приготування різноманітних страв – піци, хліба, булочок, легкої французької випічки. Головне – дотримуватися рецептури та температурного режиму при приготуванні вибраної страви.

Скільки коштує піч для приготування піци❓

Вартість печі для піци залежить від параметрів (ваги, обсягу печі), технічних характеристик, потужності, діапазону робочої температури. Якщо замовляєте нестандартну модель, то ціна буде вищою, оскільки вартість включає розробку моделі, її складання, тестування.

Яку краще купити піч для піци❓

Найкраща піч для приготування піци – це конструкція, яка поєднує в собі якість та швидкість страв, що виготовляються, а також оптимальні розміри для вашого закладу.