Ви є тут

Як коптити м'ясо в коптильні

Якщо ви вирішили купити коптильню для м'яса, Тоді ви отримаєте широке поле для кулінарних експериментів.

Ви приготуєте ароматні й соковиті стейки, відбивні, шашлики та інші страви, а також ковбасні вироби і рибу.

Але перед тим, як експериментувати з приготуванням м'яса, потрібно дізнатися, як підготувати м'ясо до копчення, Які приправи рекомендується додавати, скільки часу необхідно коптити м'ясо.

Підготовка м'яса: як це зробити

Один з найпопулярніших способів підготовки - засолити м'ясо, додати в нього часник, лавровий лист, спеції.

Але перед цим потрібно видалити все зайве - прожилки, кістки, щетину зі шкіри (зробити це можна, обпаливши їх на відкритому вогні).

Після цього м'ясо промивається під струменем холодної води, витирається насухо паперовими рушниками.

Наступний етап - засолювання. Краще вибрати об'ємний шматок свинини, а далі визначте тип засолювання - суха або з додаванням рідин різного формату.

При сухій засолюванні потрібно зробити на м'ясі надрізи. У них укладіть часточки часнику і лавровий лист. Зверху посипте м'ясо сіллю і спеціями.

Після цього м'ясо ставиться під гніт в холодне місце - в холодильник або на лоджію. Час витримки - 24 години.

Ще один спосіб підготувати м'ясо для гарячого копчення - використовувати маринад.

Один з них - винний. Для його приготування знадобиться:

  • 2,5 літра води;
  • велика головка часнику;
  • трохи сушеного кропу;
  • лавровий лист;
  • стакан білого сухого вина;
  • ріпчаста цибуля;
  • сіль;
  • перець.

Далі потрібно зробити наступне:

  • в воду додати сіль, спеції, лавровий лист, сушений кріп. Довести воду до кипіння, все перемішати і варити протягом 10 хвилин;
  • влити вино і додати очищену головку цибулі. Варити 10 хвилин;
  • зняти маринад з вогню і остудити;
  • м'ясо очистити і промити під водою. Зробити надрізи і в них укласти зубчики часнику;
  • м'ясо укласти в маринад;
  • прибрати м'ясо в холодильник на 2 доби.

Коли м'ясо замаринується, його треба витягти і видалити зайву вологу за допомогою сухих рушників.

Цей рецепт маринаду для копчення м'яса в коптильні підійде як для приготування страви вдома, так і в ресторані. М'ясо виходить ніжним, м'яким з приємним і оригінальним присмаком.

Таке блюдо можна поєднувати з овочевим салатом, квашеною капустою, картопляним пюре та іншими гарнірами.

Яке м'ясо можна готувати в коптильні

Крім свинини в коптильні можна готувати і курку. Причому по простому рецептом:

  • курячі ніжки промийте під струменем проточної води;
  • висушіть паперовими рушниками;
  • посипте сіллю і спеціями;
  • відправте в холодильник на 5-6 годин.

Час копчення курки - 20 хвилин. Але пробувати готову страву рекомендується не раніше, ніж 6 годин після його приготування. Стільки часу потрібно, щоб смак і аромат копченої курки повністю розкрився.

Як готувати м'ясо в коптильні

Щоб приготувати м'ясо гарячого копчення, Потрібно в піддон висипати дрова, розділені на дрібні бруски, або деревне вугілля.

На перший рівень - той, що ближче до деревного вугілля або дров, ставимо піддон, в який стікатиме жир.

На гратах розкладаємо шматочки м'яса, і відправляємо їх в коптильню, коли температура всередині досягне 80 градусів.

Час копчення м'яса по цій технології- 2-3 години. Час засікається з моменту, коли з'явився з-під кришки перший димок. Це означає, що жар заповнив всю місткість.

Під час копчення рекомендується періодично відкривати кришку пристрою, щоб випустити зайвий дим. Це один із способів усунути гіркоту і неприємний запах під час приготування страви.

Що робити після того, як витягли м'ясо з коптильні

Після закінчення 2-3 годин копчення, м'ясо потрібно розкласти на дошці або блюді. Дайте йому охолонути і «позбутися» від зайвого диму. Цей процес займе 10-15 хвилин. Після цього блюдо можна дегустувати.

Тепер ви знаєте, як коптити м'ясо гарячого копчення, Щоб воно вийшло соковитим і ароматним.

Тепер - потрібно вибрати коптильню гарячого копчення, В якій можна готувати свинину, яловичину та інші види м'яса. Зверніть увагу на її конструкцію (кількість решіток, наявність піддону для збору жиру), параметри, правила установки.