Ви є тут

Список обладнання для їдальні

Зараз столові - це одне з найпопулярніших місць громадського харчування. Їх відвідують співробітники офісів, туристи і ті, хто вважає за краще домашні страви фаст-фуду.

Їдальня - прибутковий бізнес-проект за умови, що в ній буде обладнання, необхідне для приготування смачних страв.

Ми склали список обладнання для їдальні, Яке потрібно придбати перед відкриттям. Згодом спектр пристроїв можна розширити.

Типи обладнання для їдальні

Все необхідне обладнання для їдальні розділяється на дві масштабні групи:

  • технологічне: це пристрої, що використовуються на кухні, для приготування і зберігання продуктів. До нього відноситься холодильне, теплове, нейтральне обладнання;
  • «виставкове» (обладнання для експонування): це вироби, які встановлюються в обідньому залі. Вони потрібні для роздачі готових страв. Це лінії роздачі, барні стійки, шведські столи, на яких виставляються готові страви.

Формувати остаточний список обладнання для їдальні рекомендується, виходячи з таких факторів:

  • площі обіднього залу і кухні;
  • бюджету закладу;
  • типу і формату страв, що подаються гостям.

Розглянемо, яке обладнання необхідно для облаштування їдальні, На прикладі закладу, де можна замовити комплексний обід.

Технологічне обладнання

Рекомендується, щоб на кухні було кілька функціональних зон - для зберігання продуктів, для приготування страв і їх видачі, для миття посуду.

У першій зоні встановлюється нейтральне обладнання - стелажі і закриті шафи, де зберігаються продукти, необхідні для приготування фірмових страв закладу.

Також тут встановлюється холодильне та морозильне обладнання для риби, м'яса, ковбасних виробів.

У другій зоні - печі, варильні плити, фритюрниці, міксери та інші пристрої, що використовуються для приготування перших, других страв і десертів.

Ще важлива ремарка: навіть для невеликої їдальні рекомендується купити теплове обладнання для кухні професійного формату. Воно більш надійне і у нього більше функцій.

У цій зоні також встановлюються обробні столи, розраховані для двох або трьох кухарів. Залежно від інтенсивності потоку відвідувачів.

Третя зона розрахована для розміщення посудомийних машин або мийок, якщо тарілки, столові прилади, склянки миються вручну.

Обладнання для експонування

Це вироби, які виставляються в обідньому залі з готовими стравами або напоями.

До них відносяться:

  • лінії роздачі: конструкції з декількома полками, на які виставляються страви;
  • охолоджувальні вітрини для десертів;
  • охолоджувальна вітрина для салатів з глибокими відсіками і кришками;
  • теплові вітрини для гарнірів, рибних і м'ясних страв;
  • шведські столи: конструкції з одним або двома рівнями, розрахованими для подачі страв;
  • барні стійки для подачі прохолодних і гарячих напоїв.

Думаємо, що після прочитання статті, ви зрозуміли, яке обладнання необхідно для їдальні, І легко підготуєте список пристроїв для закладу.