Ви є тут

Список обладнання для суші-бару

Пару років назад суші-бари ще вважалися екзотикою, сьогодні - це категорія закладів, яку відвідують студенти, співробітники офісів і люди старшого віку.

У тому, що це - прибуткова бізнес-ідея, сумнівів немає. Але перед тим, як відкрити заклад, потрібно скласти список обладнання для суші-бару, виходячи з бюджету і запитів потенційних відвідувачів.

Яке обладнання потрібно для суші-бару

Список обладнання для суші-бару сформувати просто, якщо знаєш ключові аспекти:

  • меню: які страви ви будете подавати і з якими інгредієнтами працювати. Виходячи з цього, потрібно купити теплове обладнання для підприємства харчування для приготування гарячих страв, і холодильне - для зберігання продуктів;
  • швидкість подачі страв: від цього залежить, яку техніку для приготування рису і в якому обсязі потрібно придбати - професійні рисоварки або термоси для приготування рису;
  • демонстрація готових страв: якщо ви плануєте виставляти на вітрину готові сети, роли, суші, тоді серед необхідного обладнання для суші-бару повинні бути суші-кейси. Це вітрина з прозорим склом. Через неї відвідувачі зможуть розглянути розмір готових страв та інгредієнти. Також в суші-кейсі можна зберігати готові страви протягом декількох годин;
  • кількість кухарів: від цього залежить, скільки ножів, лопаток та інших предметів, необхідних для приготування японських страв, потрібно закупити.

Ще один важливий фактор, що впливає на те, яке обладнання потрібно для суші-бару - формат приготування страв.

Зараз модно готувати на відкритій кухні або перед гостями, щоб вони оцінювали якість приготування страв і майстерність кухарів.

Якщо вибрали приготування страв у столів гостей, тоді потрібна спеціальна плита - з ідеально плоскою поверхнею, яка розігрівається до 250-300С.

Також в обідньому залі в вентиляції потрібно встановити спеціальні гідрофільтри. Вони усувають неприємні запахи, сажу і запобігають загоряння. Вони підвищать рівень комфорту в залі для гостей і персоналу.

Яке обладнання рекомендується придбати для суші-бару

Багато рестораторів, вибираючи необхідне обладнання для відкриття суші-бару, упускають один важливий момент - які напої будуть подаватися до основних страв.

Частина закладів обмежуються двома-трьома напоями. Але якщо розширити барну карту, то можна привернути увагу не тільки тих, хто любить страви японської кухні, ну і з задоволенням дегустує екзотичні коктейлі.

В цьому випадку вам знадобиться холодильник для зберігання інгредієнтів для коктейлів та льодогенератор, щоб скоротити час на приготуванні і подачі коктейлів.

Якщо, крім прохолодних напоїв, планується подача кави, чаю, глінтвейну (в осінньо-зимовий період), тоді потрібно придбати обладнання для їх приготування.

Оскільки в суші-барах досить великий потік людей, рекомендується купувати обладнання професійного формату - воно розраховане на приготування різноманітних страв у великому обсязі.