Щоб відкрити піцерію, досить знайти приміщення, сформувати бюджет для запуску закладу і скласти чіткий список обладнання для піцерії.
Останньому пункту потрібно приділити особливу увагу, оскільки від нього залежить як бюджет, так і репутація закладу.
Яке обладнання потрібно для піцерії і чому, розберемо нижче.
Піч
Це перший і найважливіший пункт в списку обладнання для піцерії.
Є три варіанти печі:
- дров'яна;
- газова;
- електрична.
Перший варіант - дров'яна. Вона виготовляється за індивідуальним проектом. Визначається висота, ширина, довжина конструкції з урахуванням вільного простору на кухні.
У неї складний монтаж. Для роботи печі в закритому приміщенні потрібен гідрофільтр в системі вентиляції.
Другий варіант - газова. Щоб її встановити, необхідний дозвіл. Її монтаж здійснюють представники газової служби. Якщо до відкриття закладу є час, вибирайте цей варіант. Вона - практична.
Третій варіант - електрична. У неї легкий монтаж, прості правила експлуатації. Єдиний нюанс - витрата електроенергії.
При виборі печі зверніть увагу на тип конструкції - подовий або конвеєрний.
У подових печах можна випікати від 1 до 9 піц розміром 35 см. Вони - практичні, потужні. Але для роботи з ними краще найняти професіонала, який вже працював з поворотною лопаткою.
Конвеєрні печі - оптимальний варіант для новачка. Працювати з поворотною лопаткою не потрібно. Головне - вибрати правильні настройки - температуру і час запікання піци. Стежити за приготуванням піци постійно не потрібно.
Холодильний стіл для піци
Холодильний стіл для піци - must-have як для маленьких, так і для великих закладів.
Ця конструкція розрахована для збору, сервіровки і упаковки піци, а також для зберігання інгредієнтів - овочів, фруктів, сирів при оптимальній температурі.
Завдяки цій конструкції скоротитися час на приготуванні страви і усунеться проблема зі зберіганням продуктів, використовуваних для заправки піци.
Обладнання для тіста
В списку необхідного обладнання для піцерії - пристосування для замісу тіста і підготовки «основи» для страви - тонких і акуратних шарів тіста.
Перший пристрій - тістоміс. Він скорочує час на приготуванні тіста. Підійде для міні-піцерій, де поки невеликий потік клієнтів, і для великих закладів.
Мінімальна кількість борошна, яке додається в тістоміс - 1 кг.
Піца-прес і тісторозкатка - пристрої, що працюють за одним принципом: вони перетворюють тісто в тонкі прошарки, які використовуються в якості основи для італійського блюда.
Відмінність в їх продуктивності: піца-прес розрахована для великих ресторанів, а тісторозкатка - для маленьких і середніх.
Інвентар
Крім таких видів обладнання для піцерії, як холодильне та теплове, на кухні повинні бути сітки і форми для піци, поворотні лопатки і докери. Завдяки їм приготуєте блюдо, відповідне кулінарним стандартам.
Тепер вам відомо, яке потрібно обладнання для піцерії, і зможете точно розрахувати бюджет на його придбання.