Ви є тут

Що таке хоспер і як він працює

JOSPER- це елегантне поєднання гриля та печі в одному апараті. Він призначений для дуже вимогливого сектора HoReCa. Він також високо оцінюється стейк-хаусами, брасеріями, закусочними, бістро-кафе, пабами, традиційними ресторанами та ресторанами високої кухні.

Гриль печі Хоспер зараз тренд у ресторанній індустрії України. Він дозволяє готувати на вугіллі в приміщенні соковиті стейки, рибу, овочі та екзотичні страви.

Однак для багатьох рестораторів досі загадка: що таке хоспер, як він функціонує, а головне – які можливості він надає закладу.

У цій статті розповімо, що таке хоспер і чому він став популярним серед закладів, які хочуть постійно дивувати гостей новими кулінарними експериментами.

Хто придумав хоспер

засновники вугільної гриль печі Josper

Ця ідея належить іспанській компанії - виробнику "Josper" створена Пере Джулі і Хосепом Арманг. 

Це була закрита вугільна піч, в якій страви готувалися при високій температурі. Піч об'єднала функції мангала і барбекю, а страви, приготовані в ній, залишалися соковитими і ароматними.

Назва «хоспер» з часом стало ім'ям прозивним і його підхопили і інші виробники теплового обладнання. Так вони називали печі закритого типу, призначені для приготування м'ясних і рибних страв при температурі + 350С.

  • приготування яловичини та свинини до 6 хв;
  • приготування курячого, індичого м'яса 4 хв;
  • приготування риби займає лише 3 хв.

Як використовується хоспер сьогодні

Зараз хоспер - це особливий вид теплового обладнання, що використовується для приготування м'ясних, рибних, овочевих страв.

Він універсальний, оскільки його використовують і як гриль, і як мангал, тобто в ньому одночасно можна і запікати, і прожарювати страви.

Головною особливістю печі-гриль є можливість приготувати в приміщенні страви на дровах або вугіллі. Під час приготування страви набувають особливого аромату – аромату легкого серпанку, але при цьому вони залишаються соковитими, а їх присмак без будь-якої гіркуватості.

ГІДНОСТІ ПЕЧЕЙ-БАРБЕКЮ, ЩО РОБИТЬ ЙОГО УНІКАЛЬНИМ У ПОРІВНЯННІ З ВУЛИЧНИМИ МАНГАЛАМИ І ГРИЛЯМИ:

блюдо, яке приготовлене в печі гриль Josper

  • Можливість встановити на кухні вашого закладу з урахуванням усіх правил пожежної безпеки
  • Універсальність: при використанні посуду для гриля в печі можна приготувати практично будь-яку страву.
  • Висока якість: виняткова текстура та соковитість страв.
  • Можливість регулювання температури.
  • Можливість контролю рівня прожарювання м'яса за рахунок регулювання висоти ґрат
  • Невеликий розмір у порівнянні з вуличним мангалом

Нижче надано приклад використання хоспером BQB-2. В даному відео шеф-кухар Семен Голубничий демонструє майстер-клас з приготування різноманітних страв на хоспері.

З яких деталей складається піч-гриль

Конструкція печі гриль

Піч хоспер - це закрита конструкція. Температура всередині камери досягає позначки в + 350С. І процес приготування страв займає від 3 до 10 хвилин.

У печі товсті стінки, посилені теплоізоляційним шаром. За рахунок цього пристрій витрачає вугілля на 40% менше в порівнянні зі стандартними мангалами і грилями.

Усередині камери - металеві решітки, на які розкладаються шматочки м'яса, риби або овочів. Висоту їх установки над вугіллям можна регулювати вручну, і відповідно, стежити за ступенем запікання.

Усередині також знаходиться зольний ящик, куди потрапляє зола від перегорілого вугілля.

У верхній частині пристрою встановлений димохід, а в нижній - повітрозабірник, що усувають неприємні запахи і жир, які з'являються під час роботи печі.

Ще одне пристосування, встановлене в хоспері - жиросбірник. У нього стікає жир, який з'являється під час приготування страв. Його очищають у міру забруднення. Завдяки йому жир не стікає на підлогу.

Як працює хоспер

Принцип роботи хоспера досить простий: у нього завантажують деревне вугілля, розігрівають до температури, необхідної для приготування м'ясних і рибних страв, овочів.

На підготовку потрібно 30 хвилин. Потім на решітки розкладають продукти, і стежать за температурою приготування.

Цей показник фіксується на термометрі. Регулюється за допомогою заслінок. Їх можна відкривати трохи ширше, щоб знизити температуру всередині камери.

Більш докладну інструкцію для хоспері прописує виробник. Він вказує оптимальну температуру роботи гриля, правила прогріву і розпалювання конкретної моделі, термін її експлуатації.

Де можна замовити печі хоспер

Купити хоспер в Україні можна в ТОВ Фірмі «Промислово-Технологічна Компанія» (ТМ UNIT®). Ми виробляємо печі-гриль за індивідуальними проектами, обговорюючи дизайн, технічні характеристики, параметри пристрою.

У нас власне проектне бюро, відділ якості продукції, який тестує пристрій перед презентацією. Процес виробництва займає до 14 робочих днів.

Тепер ви знаєте, що хоспер - це гідне придбання для кафе, пабу, ресторану, які хочуть бути в тренді, і радувати гостей бездоганним смаком і ароматом м'ясних, рибних і овочевих страв.