Ви є тут

Рецепти риби в коптильні

Риба, приготовлена в коптильні, має особливий смак і аромат. І сьогодні розберемо кілька рецептів від шеф-кухарів, які можна приготувати як в ресторані, так і вдома. залишається тільки купити коптильню для риби. Підібрати і замовити коптильні гарячого копчення можна на нашому сайті

Скумбрія з сіллю і спеціями

Це - найпростіший рецепт риби в коптильні. Для її приготування потрібно всього три інгредієнти:

  • скумбрія;
  • приправа для риби;
  • сіль.

Такий рецепт копчення риби підійде тим, хто любить ситні закуски і страви.

Скумбрію потрібно обробити: видалити нутрощі, ретельно промити, а потім обсипати сіллю і спеціями як всередині, так і зовні. Також потрібно видалити голову, зябра, пір'я, щоб позбутися від появи гіркуватого присмаку.

У такому вигляді відправляємо її на 3-4 години в холодильник, дістаємо і видаляємо залишки вологи серветкою. 

Розпалюємо коптильню, встановлюємо грати і акуратно розстеляємо на ній фольгу.

Щоб рибка придбала особливий смак і аромат, можна додати зелень. Деякі шеф-кухаря додають листя смородини. Час копчення - 15-20 хвилин.

Риба в пряному маринаді з медом

Ще один рецепт риби гарячого копчення, Який сподобається шанувальникам рибних закусок.

Для його приготування потрібно:

  • скумбрія;
  • вода - 2 л;
  • квітковий мед - 100 мл;
  • лимонний сік - 100 мл;
  • сіль - 2 ч.л;
  • соняшникова олія - ​​150 мл;
  • перець - на кінчику ножа.

Рибу, як і в попередньому рецепті, потрібно розпотрошити, видалити нутрощі і промити зовні і всередині.

І відклавши її на деякий час, приготуйте маринад:

  • всі інгредієнти розмістіть в одну місткість і залийте теплою водою;
  • перемішайте;
  • закип'ятіть;
  • дайте охолонути;
  • залийте маринадом рибу.

Потім місткість з рибою відправте в холодильник на 6-12 годин. Скумбрія придбає пряний і злегка солодкуватий смак.

Коптити рибу потрібно протягом 10-15 хвилин, розмістивши її на фользі, змазаній соняшниковою або оливковою олією.

Риба в соусі з лимона і апельсина

Ще один спосіб, як закоптити рибу гарячого копчення з особливим смаком і ароматом - замаринувати її в соусі з цитрусових.

Правила підготовки риби - незмінні: її потрібно очистити, промити, видалити голову, пір'я.

Після цього приготуйте маринад з наступних інгредієнтів:

  • вода - 1 л;
  • половина лимона;
  • половина апельсина;
  • ріпчаста цибуля - 1 головка;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • чебрець, розмарин, шавлія - ​​10 г;
  • кориця, перетерта в порошок - на кінчику ножа;
  • цукровий пісок - 1 ч.л;
  • сіль - 2 ст.л;
  • чорний і червоний перець (мелений) - 5 м

Для підготовки маринаду буде потрібно всього 10-15 хвилин:

  • цитрусові потрібно порізати і очистити від білої шкірочки. Дрібно нарізати;
  • всі інгредієнти змішати в одній місткості;
  • ретельно переміщати їх і прокип'ятити протягом 10 хвилин.

Далі остудіть маринад, пропустіть його через сито, щоб позбутися від залишків цитрусових, приправ, лука.

Залийте рибу маринадом. Поставте місткість з рибою в холодильник на 12-20 годин.

Час копчення - 10-15 хвилин. Рибу розміщуємо на фользі, змазаній оливковою або соняшниковою олією. Можна додавати зелень.

Також для копчення риби в коптильні гарячого копчення можна використовувати маринад з червоного вина, сіль і приправи будь-якого формату - від італійських трав до гострих рибних добавок.

Ми розповіли лише кілька способів, як коптити рибу гарячого копчення в коптильні. Їх набагато більше.

Експериментуйте з приправами, добавками в маринад і часом копчення - можна рибку зробити як більш соковитою, так і трохи підсушеної. Все залежить від часу копчення.

Смачних експериментів!