Риба, приготовлена в коптильні, має особливий смак і аромат. І сьогодні розберемо кілька рецептів від шеф-кухарів, які можна приготувати як в ресторані, так і вдома. залишається тільки купити коптильню для риби. Підібрати і замовити коптильні гарячого копчення можна на нашому сайті
Скумбрія з сіллю і спеціями
Це - найпростіший рецепт риби в коптильні. Для її приготування потрібно всього три інгредієнти:
- скумбрія;
- приправа для риби;
- сіль.
Такий рецепт копчення риби підійде тим, хто любить ситні закуски і страви.
Скумбрію потрібно обробити: видалити нутрощі, ретельно промити, а потім обсипати сіллю і спеціями як всередині, так і зовні. Також потрібно видалити голову, зябра, пір'я, щоб позбутися від появи гіркуватого присмаку.
У такому вигляді відправляємо її на 3-4 години в холодильник, дістаємо і видаляємо залишки вологи серветкою.
Розпалюємо коптильню, встановлюємо грати і акуратно розстеляємо на ній фольгу.
Щоб рибка придбала особливий смак і аромат, можна додати зелень. Деякі шеф-кухаря додають листя смородини. Час копчення - 15-20 хвилин.
Риба в пряному маринаді з медом
Ще один рецепт риби гарячого копчення, Який сподобається шанувальникам рибних закусок.
Для його приготування потрібно:
- скумбрія;
- вода - 2 л;
- квітковий мед - 100 мл;
- лимонний сік - 100 мл;
- сіль - 2 ч.л;
- соняшникова олія - 150 мл;
- перець - на кінчику ножа.
Рибу, як і в попередньому рецепті, потрібно розпотрошити, видалити нутрощі і промити зовні і всередині.
І відклавши її на деякий час, приготуйте маринад:
- всі інгредієнти розмістіть в одну місткість і залийте теплою водою;
- перемішайте;
- закип'ятіть;
- дайте охолонути;
- залийте маринадом рибу.
Потім місткість з рибою відправте в холодильник на 6-12 годин. Скумбрія придбає пряний і злегка солодкуватий смак.
Коптити рибу потрібно протягом 10-15 хвилин, розмістивши її на фользі, змазаній соняшниковою або оливковою олією.
Риба в соусі з лимона і апельсина
Ще один спосіб, як закоптити рибу гарячого копчення з особливим смаком і ароматом - замаринувати її в соусі з цитрусових.
Правила підготовки риби - незмінні: її потрібно очистити, промити, видалити голову, пір'я.
Після цього приготуйте маринад з наступних інгредієнтів:
- вода - 1 л;
- половина лимона;
- половина апельсина;
- ріпчаста цибуля - 1 головка;
- лавровий лист - 2 шт;
- чебрець, розмарин, шавлія - 10 г;
- кориця, перетерта в порошок - на кінчику ножа;
- цукровий пісок - 1 ч.л;
- сіль - 2 ст.л;
- чорний і червоний перець (мелений) - 5 м
Для підготовки маринаду буде потрібно всього 10-15 хвилин:
- цитрусові потрібно порізати і очистити від білої шкірочки. Дрібно нарізати;
- всі інгредієнти змішати в одній місткості;
- ретельно переміщати їх і прокип'ятити протягом 10 хвилин.
Далі остудіть маринад, пропустіть його через сито, щоб позбутися від залишків цитрусових, приправ, лука.
Залийте рибу маринадом. Поставте місткість з рибою в холодильник на 12-20 годин.
Час копчення - 10-15 хвилин. Рибу розміщуємо на фользі, змазаній оливковою або соняшниковою олією. Можна додавати зелень.
Також для копчення риби в коптильні гарячого копчення можна використовувати маринад з червоного вина, сіль і приправи будь-якого формату - від італійських трав до гострих рибних добавок.
Ми розповіли лише кілька способів, як коптити рибу гарячого копчення в коптильні. Їх набагато більше.
Експериментуйте з приправами, добавками в маринад і часом копчення - можна рибку зробити як більш соковитою, так і трохи підсушеної. Все залежить від часу копчення.
Смачних експериментів!