М'ясо, приготоване на грилі - новий тренд в ресторанній індустрії.
Гості все частіше замовляють стейк з підсмаженою скоринкою, чудовим ароматом і красивим малюнком, «нанесеним» з обох сторін.
Такий ефект можна отримати, якщо знати, як правильно смажити м'ясо на хоспері, І обійти всі міфи, пов'язані з цим процесом.
Як правильно приготувати м'ясо до прожарювання
Є думка, що приготування стейків на грилі- складний процес. Потрібно стежити за температурою, а м'ясо, розділене на окремі шматки, ретельно замаринувати і Просолов.
Це не зовсім так. Щоб приготувати м'ясо на хоспері з особливим смаком і ароматом, потрібно:
- витягнути м'ясо з холодильника і «протримати» його при кімнатній температурі протягом 20 хвилин;
- стейки потрібно посолити і додати з обох сторін улюблені приправи;
- поки м'ясо буде настоюватися, розігрівається піч;
- час приготування від 10 хвилин.
Завдяки такому підходу ви отримаєте соковите і ароматне блюдо. Стейки, які пролежали при кімнатній температурі 20-25 хвилин, готуються швидше, ніж заморожені. І їх волокна слабкіше скорочуються при попаданні на гриль, зберігаючи стейк більш соковитим всередині.
Після того як стейк витягли з гриля, йому потрібно дати «відпочити» 7-10 хвилин, і тільки потім подавати.
Як готують стейки шеф-кухарі
Ці рецепти м'ясних страв на хоспері практикують багато шеф-кухарів, щоб здивувати гостей закладу.
Перше блюдо - смажена качина грудка з гарбузом. Для приготування страви знадобитися 1 качина грудка, 150 мл соєвого соусу, 30 мл меду, 2 ч.л. імбиру, 300 г гарбуза, 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю.
Для м'яса потрібно маринад. Його роблять з тертого імбиру, соєвого соусу, меду. Отриману суміш заливають в надрізи, зроблені на качиної грудки. Час маринування - 1 година.
Гарбуз розрізається на товсті кружечки і викладається на решітці. Запікається протягом 2 хвилин. Далі знімаєте шкірку, а м'якоть гарбуза перемелюєте в блендері.
Качине м'ясо на хоспері готується всього дві хвилини. Після прожарювання жир, отриманий під час приготування м'яса, додається до гарбузу. Цю суміш потрібно посолити, поперчити і розбавити з кукурудзяним крохмалем і соусом, в якому маринувати качка. Потім суміш розмішується, відправляється в піч і готується до кипіння.
Качину грудку розділяємо на окремі шматочки і викладаємо на блюдо, додавши гарбузове пюре.
Друге блюдо - реберця ягняти по-східному. Вам знадобитися 6 реберець ягняти, 1 біла цибулина, жовтий, червоний перець, лимон, сіль, мелений перець, оливкова олія.
Сік лимона змішайте з сіллю і меленим перцем, і полийте соусом реберця. Маринують 15 хвилин. Цибулю і перець наріжте соломкою.
Реберця викладіть на решітці, додайте овочі, оливкова олія. Готуйте 4 хвилини. Овочі викладіть на гарну тарілку, а реберця ще обсмажте пару хвилин, додайте до овочів і подавайте на стіл.
Щоб всі кулінарні експерименти вдалися, потрібно купити хоспер печі BQ. Її можна придбати в компанії UNIT Group, обговоривши з менеджерами параметри і функції пристрою.