Ви є тут

Рецепти гарячого копчення в коптильні

У коптильні гарячого копчення можна приготувати м'ясо, рибу, морепродукти. Вони будуть соковитими і ароматними.

Але перед тим, як готувати страви гарячого копчення, потрібно дізнатися кілька важливих нюансів.

Як підготувати продукти перед приготуванням в коптильні

У коптильні температура готування від 100С. І часто без підготовки деякі продукти обугливаются зовні, але залишаються сирими всередині. Щоб цього не сталося, потрібно:

- м'ясо (філе курки, стейки яловичини) відварювати до напівготовності, а потім - відправляти в коптильню;

- крильця курки, качки, гусака досить замаринувати в соусі зі спеціями, оцтом на пару годин;

- зробити для риби спеціальний маринад з томатного або соєвого соусу зі спеціями і витримати великі шматочки риби протягом 15-30 хвилин;

- мідії замочуються в розсолі протягом доби, і тільки потім їх можна готувати в коптильні.

Єдиний продукт, який не вимагає спеціальної підготовки - овочі. Їх можна нарізати кільцями або великими кубиками і розкласти на решітки. Час приготування - 15-30 хвилин.

Знаючи ці нюанси, ви швидко поліпшите рецепти гарячого копчення різних продуктів в коптильні, і зробите смак і аромат страв більш виразним.

Які страви можна приготувати в коптильні гарячого копчення

Один з найпопулярніших рецептів в коптильні гарячого копчення - сало. Це - відмінна закуска під міцний алкогольний напій. Особливо в поєднанні з хлібом, цибулею і гірчицею.

kopchenoye_salo1

Для приготування страви потрібно:

- 3 кг свинини;

- 3 л води;

- 300 г солі;

- 2 ст.л. цукру;

- 1 ст.л. сушеного базиліку;

- 2 ст.л. запашного перцю;

- 2 ст.л. суміші перців;

- 4-6 зубчиків часнику;

- 4-6 штук лаврового листа.

Підготуйте всі інгредієнти, крім свинини, і залийте їх водою. Поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Потім - остудіть.

У приготовлений розсіл покладіть свинину, нарізану на великі шматочки. Притисніть її пресом. Поставте в холодильник на 3 доби.

Через три доби витягніть м'ясо, промийте його під водою, і обмотайте мотузкою. У такому вигляді воно витримується ще добу.

У коптильні сало готується 50-60 хвилин, потім настоюється 15 хвилин, нарізається на тонкі шматочки та подається до столу.

Цей рецепт приготування сала в коптильні вже став класикою. І навіть, якщо ви трохи переборщити зі спеціями, то все одно отримаєте смачну закуску з неповторним ароматом.

Ще один рецепт гарячого копчення- поркетта - рулька по-італійськи. Її порівняно складно готувати, але, коли продегустуєте це блюдо, то зрозумієте, що всі старання не були марними.

Отже, вам знадобиться:

- 1,5 кг свинячої вирізки;

- 2 л води;

- 1 ч.л. чорного перцю (горошку);

- 2 ч.л шавлії;

- 1 ч.л. фенхелю;

- 1 ч.л.розмаріна;

- 3 зубчики часнику;

- 2 ч.л. чебрецю;

- 2 ч.л. червоного перцю;

- 1 ч.л. лимонної цедри;

- 1 свиняча грудинка без кістки.

Перший крок - приготування розсолу для замочування м'яса. Потрібно додати в воду сіль і цукор, ретельно переміщати їх і розмістити в ньому м'ясо. Далі - надішліть м'ясо в холодильник на 2 години.

Фенхель і чорний перець потрібно обсмажити, а потім змолоти в кавомолці і перемішати з іншими спеціями.

На свинячій грудинкці зробіть неглибокі надрізи на відстані 1,5-2 см один від одного. Зверху присипте грудинку спеціями.

М'ясо витягніть з холодильника і видаліть зайву вологу паперовими рушниками. Після цього м'ясо загортаємо в грудинку.

Отримуємо м'ясний рулет. Його одягаємо на рожен і коптимо протягом 3 годин при температурі 70С.

Цей рецепт гарячого копчення свинячої рульки в коптильні оцінили вже багато кухарів. І вони рекомендують подавати це блюдо, як закуску під міцні алкогольні напої.

Де купити коптильню гарячого копчення

У мережі багато інструкцій по виготовленню коптилень гарячого копчення з підручних матеріалів.

Але якщо потрібно пристрій, в якому регулюється температура, то краще купити коптильню гарячого копчення в готовому варіанті в UNIT Group. Перед покупкою оціните:

- розміри пристрою;

- температурні режими для приготування різних страв;

- правила управління коптильнею;

- тип пристрою - для побутового або професійного застосування.

І після цього можна підбирати рецепти копчення в коптильні і експериментувати з м'ясними, рибними, овочевими стравами.