Ви є тут

Правила пожежної безпеки при установці мангала

Страви, зроблені на грилі, популярні в кафе, ресторанах і бістро України. У них особливий смак і аромат. Вони - соковиті та поживні.

Але перед тим, як включити в меню нові страви і встановити цей пристрій, важливо вивчити вимоги до установки мангала в кафе або в будь-якому іншому закладі закритого типу.

Де і як розмістити мангал в кафе або ресторані

Правила пожежної безпеки кафе та інших закладів приписують мангал до пічного обладнання, що працює при високій температурі.

Для його використання в закладах громадського харчування потрібен сертифікат. Його видають профільні інстанції.

Ці пристрої - потенційне джерело небезпеки. Тому важливо дотримуватися таких правил пожежної безпеки при використанні мангала:

  • перед установкою пристрою обробити стіни негорючим матеріалом;
  • встановити його на дистанції 0,4 м від стіни (мінімальна відстань);
  • укласти лист з металу або бетонну платформу на відстані 1 м від обладнання;
  • обробити зовнішню поверхню мангала матеріалами, які не горять.

При цьому власники закладів роблять серйозну помилку - вони використовують для усунення диму і неприємних запахів вентиляційні або газові проходи. Це - заборонений прийом. Для цих цілей підійде гідрофільтр-іскрогасник, Котрий:

  • запобігає причини загоряння - усуває іскри;
  • нейтралізує неприємні запахи;
  • усуває жир, сажу та інші домішки, які виділяються під час приготування м'ясних чи рибних страв;
  • перешкоджає налипання жиру на стінки повітровівода.

Одна з компаній, яка випускає гідрофільтри-іскрогасники - UNIT Group.

Перед тим, як розмістити мангал в закритому приміщенні, Встановіть Гідрофільтри-іскрогасник в системі вентиляції.

При виборі допоміжного пристрою врахуйте площа закладу, навантаження на систему вентиляції і формат обладнання, на якому готуєте м'ясо, рибу, овочі. Так ви забезпечите повноцінну роботу гідрофільтрах-іскрогасника, і підвищите рівень безпеки в закладі.

Яких правил пожежної безпеки важливо дотримуватися в закладі

Встановлюючи мангал в кафе, Потрібно впровадити вимоги пожежної безпеки, що приписують:

  • установку поруч з мангалом ємності з водою або вогнегасника;
  • відсутність поблизу пристрою виробів, виготовлених з матеріалів, які швидко запалюються;
  • усунення золи та залишків вугілля після відключення мангала в спеціальну ємність, виготовлену з металу;
  • монтаж обладнання на поверхні з металу або бетону.

Ці правила обов'язкові для закладів різного формату - від студентських кафе до елітних ресторанів.

Наскільки складно дотримуватися правил пожежної безпеки після установки мангала

Всі приписи, розроблені профільними інстанціями, - прості.

Головне - створити для мангала безпечне «оточення» і розмістити допоміжні пристрої, що перешкоджають загорянню різних матеріалів.

І варто пам'ятати, що від реалізації норм безпеки залежить спокій і комфорт персоналу і гостей вашого закладу.