Страви, зроблені на грилі, популярні в кафе, ресторанах і бістро України. У них особливий смак і аромат. Вони - соковиті та поживні.
Але перед тим, як включити в меню нові страви і встановити цей пристрій, важливо вивчити вимоги до установки мангала в кафе або в будь-якому іншому закладі закритого типу.
Де і як розмістити мангал в кафе або ресторані
Правила пожежної безпеки кафе та інших закладів приписують мангал до пічного обладнання, що працює при високій температурі.
Для його використання в закладах громадського харчування потрібен сертифікат. Його видають профільні інстанції.
Ці пристрої - потенційне джерело небезпеки. Тому важливо дотримуватися таких правил пожежної безпеки при використанні мангала:
- перед установкою пристрою обробити стіни негорючим матеріалом;
- встановити його на дистанції 0,4 м від стіни (мінімальна відстань);
- укласти лист з металу або бетонну платформу на відстані 1 м від обладнання;
- обробити зовнішню поверхню мангала матеріалами, які не горять.
При цьому власники закладів роблять серйозну помилку - вони використовують для усунення диму і неприємних запахів вентиляційні або газові проходи. Це - заборонений прийом. Для цих цілей підійде гідрофільтр-іскрогасник, Котрий:
- запобігає причини загоряння - усуває іскри;
- нейтралізує неприємні запахи;
- усуває жир, сажу та інші домішки, які виділяються під час приготування м'ясних чи рибних страв;
- перешкоджає налипання жиру на стінки повітровівода.
Одна з компаній, яка випускає гідрофільтри-іскрогасники - UNIT Group.
Перед тим, як розмістити мангал в закритому приміщенні, Встановіть Гідрофільтри-іскрогасник в системі вентиляції.
При виборі допоміжного пристрою врахуйте площа закладу, навантаження на систему вентиляції і формат обладнання, на якому готуєте м'ясо, рибу, овочі. Так ви забезпечите повноцінну роботу гідрофільтрах-іскрогасника, і підвищите рівень безпеки в закладі.
Яких правил пожежної безпеки важливо дотримуватися в закладі
Встановлюючи мангал в кафе, Потрібно впровадити вимоги пожежної безпеки, що приписують:
- установку поруч з мангалом ємності з водою або вогнегасника;
- відсутність поблизу пристрою виробів, виготовлених з матеріалів, які швидко запалюються;
- усунення золи та залишків вугілля після відключення мангала в спеціальну ємність, виготовлену з металу;
- монтаж обладнання на поверхні з металу або бетону.
Ці правила обов'язкові для закладів різного формату - від студентських кафе до елітних ресторанів.
Наскільки складно дотримуватися правил пожежної безпеки після установки мангала
Всі приписи, розроблені профільними інстанціями, - прості.
Головне - створити для мангала безпечне «оточення» і розмістити допоміжні пристрої, що перешкоджають загорянню різних матеріалів.
І варто пам'ятати, що від реалізації норм безпеки залежить спокій і комфорт персоналу і гостей вашого закладу.