При облаштуванні нового закладу важливо приділити особливу увагу плануванні кухні ресторану, кафе чи бістро.
Від цього залежить комфорт персоналу, що працює в приміщенні, швидкість приготування і подачі страв.
Ми зібрали основні вимоги до розстановки обладнання на кухні ресторану, з якими ви оптимізуєте простір.
Зонування кухні
Під час проектування кухні ресторану потрібно врахувати наявність наступних зон:
- для приготування м'яса, риби, овочів, десертів, де розміщуються обробні столи та обладнання, необхідне для приготування ваших улюблених страв;
- мийна, де проходить очищення посуду і столових приладів;
- для зберігання провізії;
- для видачі готових страв.
Також на кухні рекомендується облаштувати роздягальню з санвузлом для персоналу, окрему зону для прийому їжі.
Кількість зон і їх площа залежить від специфіки закладу та загальної площі кухні.
Вимога до розміщення обладнання
Розстановка обладнання на кухні в кафе або в ресторані проходить за єдиним принципом - послідовності обробки продуктів, необхідних для приготування страв - від миття до подачі.
Так скорочується час на переміщення по приміщенню і обробці продуктів.
При цьому важливо, щоб зона, де проходить приготування гарячих і холодних страв, розміщувалося біля зони їх видачі. Так вдасться уникнути їх передчасного охолодження або завітрювання, а також організувати швидку подачу готових страв гостям закладу.
Організація простору на маленькій кухні
З розміщенням обладнання в просторій кухні немає ніяких проблем. Там - головне продумати весь процес «переміщення» продуктів під час їх обробки, і розставити техніку для приготування страв.
З компактними кухнями справи йдуть складніше, оскільки на обмеженому просторі потрібно розмістити холодильне, теплове і нейтральне обладнання.
Але ми знаємо, як правильно розмістити обладнання на кухні з обмеженим простором, а головне - яке:
- мультифункціональне: в компанії UNIT Group можна замовити пристрої, призначені для приготування різних страв одночасно;
- компактне: в UNIT Group також можна купити теплове обладнання Expert для ресторанів і кафе з широким діапазоном опцій і компактними розмірами. Також можна замовити виробництво обладнання за індивідуальними параметрами;
- практичне: виготовлене з матеріалів, стійких до впливу вологи, корозії, пару, цвілі, агресивних хімічних компонентів. Такі пристрої можна розміщувати біля джерела вологи або пари, не побоюючись за те, що вони швидко вийдуть з ладу;
- професійне, в якому додані всі опції для оперативної обробки м'яса, риби, овочів, фруктів і інших інгредієнтів.
Отримати більш детальну інформацію про розробку професійного обладнання для кафе, ресторанів, бістро, піцерій можна у менеджерів UNIT Group.
Наша компанія допоможе грамотно організувати простір на кухні вашого закладу!