Ви є тут

Планування ресторану: як правильно розмістити обладнання на кухні

При облаштуванні нового закладу важливо приділити особливу увагу плануванні кухні ресторану, кафе чи бістро.

Від цього залежить комфорт персоналу, що працює в приміщенні, швидкість приготування і подачі страв.

Ми зібрали основні вимоги до розстановки обладнання на кухні ресторану, з якими ви оптимізуєте простір.

Зонування кухні

Під час проектування кухні ресторану потрібно врахувати наявність наступних зон:

  • для приготування м'яса, риби, овочів, десертів, де розміщуються обробні столи та обладнання, необхідне для приготування ваших улюблених страв;
  • мийна, де проходить очищення посуду і столових приладів;
  • для зберігання провізії;
  • для видачі готових страв.

Також на кухні рекомендується облаштувати роздягальню з санвузлом для персоналу, окрему зону для прийому їжі.

Кількість зон і їх площа залежить від специфіки закладу та загальної площі кухні.

Вимога до розміщення обладнання

Розстановка обладнання на кухні в кафе або в ресторані проходить за єдиним принципом - послідовності обробки продуктів, необхідних для приготування страв - від миття до подачі.

Так скорочується час на переміщення по приміщенню і обробці продуктів.

При цьому важливо, щоб зона, де проходить приготування гарячих і холодних страв, розміщувалося біля зони їх видачі. Так вдасться уникнути їх передчасного охолодження або завітрювання, а також організувати швидку подачу готових страв гостям закладу.

Організація простору на маленькій кухні

З розміщенням обладнання в просторій кухні немає ніяких проблем. Там - головне продумати весь процес «переміщення» продуктів під час їх обробки, і розставити техніку для приготування страв.

З компактними кухнями справи йдуть складніше, оскільки на обмеженому просторі потрібно розмістити холодильне, теплове і нейтральне обладнання.

Але ми знаємо, як правильно розмістити обладнання на кухні з обмеженим простором, а головне - яке:

  • мультифункціональне: в компанії UNIT Group можна замовити пристрої, призначені для приготування різних страв одночасно;
  • практичне: виготовлене з матеріалів, стійких до впливу вологи, корозії, пару, цвілі, агресивних хімічних компонентів. Такі пристрої можна розміщувати біля джерела вологи або пари, не побоюючись за те, що вони швидко вийдуть з ладу;
  • професійне, в якому додані всі опції для оперативної обробки м'яса, риби, овочів, фруктів і інших інгредієнтів.

Отримати більш детальну інформацію про розробку професійного обладнання для кафе, ресторанів, бістро, піцерій можна у менеджерів UNIT Group.

Наша компанія допоможе грамотно організувати простір на кухні вашого закладу!