Ви є тут

Піч-гриль хоспер або звичайний гриль: що краще для ресторану

Коли заклад планує включити в меню м'ясо, рибу, овочі чи морепродукти, приготовлені на грилі, виникає проблема – який гриль краще вибрати.

Виробники та постачальники теплового обладнання пропонують широкий асортимент девайсів. Лідери – піч-гриль хоспер та стандартний гриль.

Який варіант більш вигідний для закладу та чому?

Стейк в печи гриль на углях, Unit Group

Хоспер: головні причини популярності

Цей пристрій вже є у 20% ресторанів, кафе, пабів України. Інші 80% поки що в здогадах, що таке хоспер, і в чому причини його популярності.

Це – пристрій, що об'єднує два девайси – закриту піч та мангал.

Готувати в хоспері можна страви різного формату – від соковитого стейку до пирогів, причому за лічені хвилини. Температура в камері досягає +350С і вона регулюється за допомогою спеціальних заслінок:

  • щоб знизити температуру всередині камери, заслінки розкриваються ширше;
  • щоб підвищити температуру та прискорити процес приготування страви в хоспере, заслінки закриваються якомога щільніше.

Серед головних переваг хоспера:

  • економічність: він споживає на 45% менше вугілля, ніж стандартний гриль;
  • економія часу: щоб приготувати м'ясний стейк, рибу, морепродукти та інші страви з хоспер-меню, достатньо 3-10 хвилин;
  • особливий смак і аромат страв: як кажуть шеф-кухарі, які випробували хоспер пекти на практиці, страви виходять дійсно смачними - усередині стейків зберігається сік, а зовні він покривається рум'янцем. Додайте аромат серпанку, і отримайте страви, гідне похвали найдосвідченішого гостя. Секрет – в особливому влаштуванні печі. У ній є жирозбірник, куди потрапляє жир, що стікає під час приготування м'яса чи риби;
  • високий рівень безпеки: незважаючи на роботу за температури +350С, піч влаштована так, що отримати опік або інші пошкодження неможливо. У ній все влаштовано так, щоб кухар чи персонал не обпікся під час зіткнення з якоюсь частиною хоспера;
  • повна комплектація: разом з пристроєм ви отримуєте кочергу, совок для усунення золи, зовнішній пристрій для регулювання тяги, щітку та щипці для продуктів. Це повний набір для шеф-кухаря, який використовується під час приготування страв та чищення девайсу після закінчення роботи;
  • приготування кількох страв одночасно: ця якість підкуповує заклади з інтенсивним навантаженням. Хоспер полегшить життя. Прискорить процес приготування різноманітних страв.

Ці переваги хоспер-печей роблять їх привабливими для закладів різного формату – від невеликих та затишних кафе до елітних ресторанів.

Хоспер: нюанси, на які варто звернути увагу перед покупкою

Один із нюансів, на який радять звернути увагу при виборі - це те, що професійні печі гриль для ресторану мають певні правила експлуатації.

Мова про заслінки - шибери, за допомогою яких регулюється температура всередині камери. Вони встановлені зверху та знизу пристрою. З ними потрібно працювати одночасно.

Щоб керувати ними бездоганно, потрібне спритність і трохи практики. Перший час у роботі з хоспером через цю особливість можуть виникнути деякі труднощі та затримки з приготуванням страв. Але через кілька днів швидкість приготування суттєво збільшиться.

Другий момент – вартість хоспера. Професійні печі гриль для ресторану мають ціну на порядок вищу, ніж ціна стандартного гриля. Купівля девайсу залежить від кількості людей у ​​закладі.

Також варто врахувати ціну вугілля, на якому працює піч. На день можна витратити до 10 кг сировини, якщо за зміну готується понад 100 страв. Вивчивши всі переваги та недоліки питання як вибрати вугільну піч-гриль правильно, у вас не виникне, тому що всі нюанси, на які варто звернути увагу описані вище.

Гриль для ресторану: особливості, правила вибору

Альтернатива хосперу – професійні грилі для ресторанів, кафе, пабів. Їх можна використовувати для приготування м'яса, риби, ковбасок, морепродуктів. Але це пристрій іншого формату. Вони охоплюють меншу кількість гостей.

Перед тим як придбати гриль для ресторану, потрібно оцінити:

  • кількість гостей, які віддають перевагу стейкам або рибі, приготовленій на грилі;
  • також враховувати, що використовуючи електричний гриль ви не отримаєте

Ще потрібно враховувати, що грати нерухомі, вони не дадуть можливості регулювати ступінь прожарювання м'яса. Шеф-кухареві доведеться контролювати це візуально тобто розраховувати час приготування м'яса, риби, морепродуктів більш ретельно, щоб не зіпсувати їх смак та аромат.

  • матеріал грати: якщо плануєте користуватися грилем щодня, вибирайте пристрій із ґратами із зносостійких матеріалів. Один із варіантів – нержавіюча сталь. Вона стійка до впливу вологи, високої температури, корозії;
  • додаткові опції: мова про датчики температури, системи фільтрів та витяжки. Вони роблять процес приготування страв більш комфортним та безпечним.

У стандартного гриля є кілька недоліків – під час приготування їжі слід стежити за тим, щоб сажа не потрапила у страву.

Другий момент – у звичайному грилі не можна регулювати рівень просмаження стейків від Raw до Well Done, тому під час приготування страви потрібно постійно стежити за процесом.

Тепер вам відомі всі переваги та нюанси, на які варто звернути увагу при виборі печей гриль та звичайних грилів для ресторанів і ви легко відповісте собі на питання який гриль у вашому закладі буде відповідати всім вашим вимогам.

Де придбати вугільну піч гриль

Оцінити можливості Пічі барбекю в Україні можна в компанії UNIT GROUP.

Вона виробляє теплове обладнання для ресторанів, кафе, супермаркетів понад 13 років.

Виробник пропонує:

  • широкий асортимент приладів для приготування м'яса, риби, морепродуктів, овочів на грилі;
  • висока якість механізмів: вони виготовлені у відповідність до міжнародних стандартів;
  • сервісне обслуговування пристроїв;
  • гарантію якості.

У UNIT GROUP повний цикл виробництва – від розробки проекту до його випуску ринку.

Термін виробництва нових технічних рішень – до 14 робочих днів.