Ви є тут

Основні вимоги до встановлення мангалу у закритому приміщенні

Приготування м'яса, риби, овочів або морепродуктів на грилі – один із головних трендів 2021 року.

Страви виходять соковитими, ароматними і підходять тим, хто дотримується правил здорового харчування, так само в них зберігаються всі вітаміни і мікроелементи, а ще у них неповторний аромат серпанку.

Встановивши мангал на відкритому майданчику, ви перетворите приготування страв на кулінарний атракціон.

Однак у мінусову температуру мангал потрібно перенести в закрите приміщення, але перед цим перевірити ціле склепіння вимог для мангалу в приміщенні, щоб зробити перебування на кухні комфортним і безпечним.

Сертифікат на використання мангалу у кафе, ресторані, пабі

Установка жаровні у закладах громадського харчування має відповідати правилам пожежної безпеки. Оскільки це обладнання з відкритим джерелом вогню і воно працює при температурі понад 200С.

Печь гриль на углях для закрытых помещений – это потенциальный источник опасности. По этой причине проверяющие из профильных инстанций оценивают его технические характеристики, функции, рабочую температуру.

Якщо всі показники в порядку, ви отримуєте дозвіл на експлуатацію техніки в закритому приміщенні.

Місце для розміщення печі

Перед встановленням гриля на вугіллі у закритих приміщеннях потрібно провести комплекс підготовчих робіт:

  • обробити стіни негорючим матеріалом, щоб у разі займання пристрою, полум'я не поширювалося по кімнаті;
  • розрахувати дистанцію від стіни до локації, де встановлено техніку. Дистанція має бути не менше 0,4 метра;
  • укласти лист з металу або платформу з бетону на відстані 1 метра від нього
  • нанести на лицьову поверхню обладнання, що працює на вугіллі, матеріали, які не горять.

Така підготовка допоможе усунути будь-які причини загоряння та підвищити рівень безпеки в приміщенні.

Що буде, якщо проігнорувати ці правила встановлення мангалу у приміщенні?

Перше – у вас з'явиться відкрите джерело загоряння, і у разі пожежі збитки будуть значними.

Друге – не комфортна ситуація під час приготування страв на грилі. Вам або співробітникам доведеться постійно стежити за тим, як працює пристрій, і чи не потрапила іскорка на стіни, підлогу чи інші поверхні.

Третє – безпека персоналу. Вона під загрозою, оскільки пожежна ситуація може виникнути будь-якої миті.

Гідрофільтр: навіщо він потрібний

Використання гідрофільтру для мангалу в закритих приміщенніх

У статтях, де йдеться про особливості мангалу для приміщень закритого типу, згадується гідрофільтр.

Це – must-have пристрій для кафе, ресторанів, пабів, де піклуються про безпеку.

Гідрофільтр виконує комплекс корисних функцій:

  • усуває будь-які причини займання – навіть найменші іскри;
  • ліквідує частину неприємних запахів, що виникають під час приготування їжі;
  • нейтралізує жир, сажу та інші домішки, що виділяються, коли смажиться м'ясо, риба, ковбасні вироби;
  • запобігає осіданню жиру на стінках повітроводу. Саме частки жиру найчастіше забивають повітропровід, через що погіршується мікроклімат на робочій кухні.

Гідрофільтр можна придбати у компанії, яка виробляє професійне теплове, холодильне, нейтральне обладнання для закладів.

Він встановлюється в системі вентиляції та ефективно усуває всі «чинники», які заважають комфортній та безпечній роботі гарячого цеху.

При виборі гідрофільтра рекомендується оцінити:

  • площа робочої зони;
  • навантаження на систему вентиляції (низьке, середнє, високе);
  • формат техніки, розрахованої на приготування м'яса, риби, овочів, морепродуктів на грилі.

Ця інформація допоможе підібрати пристрій, який впорається з навантаженням.

Правила пожежної безпеки для закладу закритого типу з мангалом

Окрім підготовки локації, де буде встановлена ​​піч-гриль, важливо запровадити правила пожежної безпеки. Вони обов'язкові для всіх, оскільки від цього залежить безпека працівників та гостей закладу.

У списку обов'язкових розпоряджень:

  • встановлення поруч із тепловим обладнанням вогнегасника або ємності, наповненої водою;
  • перестановка ємностей з рідинами та виробів, виготовлених із матеріалів, які легко спалахують. Їх потрібно відставити на відстань 2-3 метри від джерела тепла;
  • нейтралізація золи відразу після вимкнення пристрою в спеціальний контейнер із металу;
  • установка пристрою на поверхні, виготовленій із металу або бетону.

Після запуску, піч-гриль має бути під наглядом. Не можна розмістити продукт на решітці гриля та відійти від пристрою на кілька метрів.

У момент приготування страв шеф-кухар або працівник, відповідальний за цю частину роботи, повинен знаходитись біля теплового обладнання відкритого типу, щоб вчасно відреагувати на негативні зміни та усунути їх.

Ці правила рекомендується впроваджувати у закладах будь-якого формату, де встановлені мангали – від студентських кафе до ресторанів преміум-класу.

Бюджет на облаштування кухні закритого типу під мангал

Одна з причин, через які заклади відмовляються від належної підготовки до встановлення мангалу – це обмежений бюджет.

Насправді всі витрати на придбання додаткових матеріалів – аркуша з бетону або металу – мінімальні порівняно з:

  • витратами на штрафи через порушення розпоряджень профільних інстанцій;
  • відновленням закладу після пожежі.

Також дотримання правил пожежної безпеки та розпоряджень, рекомендованих для облаштування гарячого цеху перед встановленням мангалу – основа спокою та комфорту персоналу.