Ви є тут

Конструкція коптильні

Щоб приготувати соковиті і ароматні страви з м'яса, риби, сала, підійде коптильна шафа з металу або міні-коптильня. Ці пристрої можна встановити на балконі або на дачі.

І, щоб кожен раз дивувати гостей новими стравами з бездоганним смаком і ароматом, потрібно знати, як працює коптильня і як вона влаштована.

З яких елементів складається коптильня

Конструкція коптильні - проста. Вона складається з шести основних елементів:

  • ємності;
  • решіток, на які викладаються інгредієнти;
  • спеціальних куточків, що утримують решітки;
  • піддону, на який викладається деревне вугілля або дрова;
  • кришки;
  • димоходу.

У ємності на куточки фіксуються решітки. На них викладається риба, м'ясо,сало. Під час приготування страв жир стікає в спеціальний піддон.

Є конструкції без піддону. Але тоді весь жир стікає на вугілля, а інгредієнти набувають гіркуватий присмак і трохи спотворений аромат.

Тому краще вибирати конструкції коптильні гарячого копчення з усіма додатковими деталями.

Такий пристрій коптильні гарячого копчення дозволяє приготувати страви різного формату як на природі, так і в домашніх умовах. Під час готування продукти обдало жаром і димом, набуваючи особливого смаку й аромату.

Як працює коптильня

Все просто: на дно місткості викладається дрова або деревне вугілля, виготовлене з вільхи, дуба, яблуні, вишні, горіха.

Бажано, щоб шматочки дерева були дрібними. Так вони швидше перегорять, і виділять достатньо тепла і диму для приготування страви.

Далі встановлюється піддон, решітки, на яких вже розкладені шматочки риби, м'яса або овочів, і коптильня переміщається на вогонь.

Джерело вогню може бути будь-яким - саморобне багаття, газова або електрична плити. Головне, щоб температура нагріву був достатній для приготування страви.

Час приготування залежить від обсягу і типу продуктів, викладених на решітках. Наприклад, рибу, заздалегідь замариновану в розсолі, можна коптити протягом 10-15 хвилин, а м'ясо - 30-40 хвилин.

Які переваги у коптилень гарячого копчення

Крім простої будови коптильні гарячого копчення мають ряд інших переваг:

  • мобільність: її можна переносити з місця на місце, утримуючи за ручки. Також коптильні часто вивозять на дачну ділянку або беруть на природу;
  • швидке приготування: час готування деяких блюд 10-15 хвилин, інших - 30-40. Якщо грамотно розподілити черговість приготування страв, то можна влаштувати безперервний банкет для гостей з дегустацією гарячих закусок, м'ясних і рибних страв;
  • прості і різноманітні рецепти: щоб розкрити смак м'яса, риби, морепродуктів знадобиться сіль, спеції, цитрусові та інші добавки. При цьому підготувати продукти до копчення можна протягом 10-30 хвилин.

Всі ці переваги роблять коптильню корисним придбанням як для будинку, так і для закладу, які планують пригощати гостей рибою, м'ясом, овочами, приготованими на грилі.

Що краще: саморобна коптильня або професійна

Коли дізнаєтеся, як працює коптильня гарячого копчення, То з'являється спокуса зібрати конструкцію самостійно. Тим паче, що в мережі є статті, присвячені цій темі.

Але є один нюанс: встановивши неправильно всього одну деталь, ви «зіб'єте» процес приготування страв і можете навіть зіпсувати їх смак і аромат.

Тому краще вибрати готові конструкції, в яких кожна деталь продумана для дрібниць, а процес приготування страв - простий і зрозумілий.

Придбати коптильні гарячого копчення можна в компанії UNIT Group.