Ви є тут

Гриль для шаурми на вугіллі: особливості вибору

Раніше це блюдо вуличної кухні купували ті, хто обідає на бігу. Зараз шаурму подають в елітних ресторанах в якості основного блюда. Змінився рецепт страви і правила її приготування - шеф-кухаря додають більше овочів, соусів, більш ретельно прожарюють м'ясо.

Якщо ви плануєте перейти на професійне приготування шаурми, То перше, що треба зробити - замовити спеціальне обладнання.

угольный гриль для шаурмы, особенности выбора

Яка техніка потрібна для приготування шаурми

Один з популярних варіантів - апарат на вугіллі. Під час приготування м'ясо набуває насичений смак і запах, оскільки під час перегоряння вугілля виділяють ароматний дим. Він насичує м'ясо. Блюдо виходить більш колоритним.

Такі пристрої встановлено в кафе, пабах, ресторанах, стаціонарних і пересувних закусочних.

Вони - компактні, практичні, працюють на деревному вугіллі.

Якщо ви плануєте підібрати аналогічну техніку для закладу, то важливо врахувати кілька аспектів.

Вибір апарату для шаурми на вугіллі повинен спиратися на наступні критерії:

  • параметри пристрою: висота, ширина, довжина. Ці показники важливо врахувати, щоб підготувати місце для техніки на кухні;
  • технічні характеристики: потужність, температура приготування. Від них залежить швидкість прожарювання м'яса, нанизаного на рожен, і його якість;
  • правила експлуатації апарату: як часто його треба мити, при якій температурі готувати м'ясо;
  • допустимий обсяг м'яса, яке можна нанизати на рожен, щоб повністю його прожарити;
  • правила установки і монтажу конструкції: потрібно зрозуміти, які інструменти для цього потрібні.

Ще один важливий фактор, який оцінюють, вирішуючи, який краще гриль для шаурми - матеріал пристрою.

Оптимальний варіант - нержавіюча сталь. Цей матеріал, стійкий до впливу зовнішніх факторів:

  • вологи;
  • високій температурі;
  • цвілі;
  • агресивних хімічних компонентів.

Також нержавіюча сталь не іржавіє, зберігає колір і форму протягом усього терміну експлуатації. Її легко чистити від жиру і мити.

Гриль для шаурми на вугіллі: особливості конструкції

угольный гриль для шаурмы

Апарат для приготування м'яса в лаваші складається з наступних деталей:

  • вертіла;
  • полиць для тліючого вугілля;
  • піддону.

На рожен нанизують м'ясо, в піддон стікає жир, на полиці розкладається вугілля.

Є моделі з вертикальними і горизонтальними вертелами для шаурми. Як вибрати відповідний, залежить від вільного простору, в яке ви ставите пристрій.

Пристрої з горизонтальним грилем більше по ширині, з вертикальним - по висоті. У обох типів виробів є загальні переваги:

  • висока якість матеріалу: вони виготовлені з нержавіючої сталі, стійкої до дії вологи, корозії, цвілі;
  • практичність: з їх поверхні легко видаляється жир і накип за допомогою миючого засобу і м'якої губки;
  • високий запас міцності: на рожні можна розмістити від 3 кг м'яса.

Що стосується полиць для вугілля, то їх кількість залежить від обсягу апарату. В об'ємних моделях три-чотири полки, в маленьких - 1-2.

Вони - знімні. Їх необхідно очищати після приготування шаурми.

Де купити гриль для шаурми

Гриль для шаурми в Україні можна в компанії «Юніт Груп», ми займаємося виробництвом професійного обладнання для кафе, ресторанів, супермаркетів.

Термін виробництва техніки для приготування шаурми - до 14 робочих днів. Параметри, дизайн, технічні характеристики пристрою узгоджуються заздалегідь.

Дізнатися, скільки коштує обладнання для шаурми можна після попередніх прорахунків у менеджерів компанії.