За останні пару років страви, приготовані на грилі, полюбили багато українців. Вони оцінили смак і аромат стейків, реберець, овочів і десертів «з печі».
Чим ще, окрім смаку і аромату гурманів підкорили страви на хоспері (грилі), і чому печі нового покоління вважаються магнітом для клієнтів, розберемо в новій статті нашого блогу.
Що таке хоспер: головні особливості
Хоспер - закриті печі-гриль. На них можна приготувати будь-яку страву - від стейка до овочів, підкресливши їх смак, колір, аромат і зберігши корисні інгредієнти, що входять до складу продуктів.
Для приготування страв використовується деревне вугілля, яке додає особливого колориту.
І головне, що будь-який продукт, розкладений на решітку хоспера, проходить рівномірну термообробку, тобто обсмажується з усіх боків. Ситуації, коли вам принесли стейк, який з одного боку пересмажений, а з іншого - сирий, виключена.
Хоспер - універсальна піч. Вона підійде для готелю, кафе, бару, ресторану. Її можна встановити як в закритому приміщенні, так і на відкритому майданчику, влаштувавши для гостей приміщення шоу з приготування страв.
Які страви можна приготувати на хоспері
У класичному хоспер-меню є страви з м'яса, риби і овочів. Кухарі експериментують з приправами, спеціями, зеленню, соусами, щоб розкрити смак м'ясних, рибних і овочевих страв. За кілька хвилин у них виходить справжній гастрономічний шедевр, який здивує найвимогливіших гурманів.
Один з найпростіших рецептів страви на хоспері - м'ясо іберійської свині з квасолею.
Для його приготування потрібно 500 г свинини, 100 мл соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 100 г вустерширського соусу, 300 г відвареної квасолі, 6 зелених перців, 8 пагонів дикої спаржі, оливкова олія, сіль і перець.
Перед тим, як обсмажувати м'ясо на грилі, потрібно його замаринувати. Для маринаду використовується мед, вустерширський і соєвий соус. Інгредієнти ретельно перемішуються, і потім в них розміщується м'ясо на 30 хвилин.
Спаржу потрібно дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії, потім до них додається перець і квасоля. Парочку перців рекомендується смажити цілими, щоб прикрасити готову страву і додати йому пікантності.
М'ясо дістається з маринаду і обсмажується на решітці протягом 60 секунд з кожної сторони. При цьому ємність з маринадом також відправляється в хоспер на 1-2 хвилини. Його обсяг трохи зменшиться.
М'ясо потрібно укласти кільцем, полити зверху маринадом, поруч розмістити суміш з спаржі і перцю. В якості прикраси використовується зелень і перці, запечені цілком.
Все легко, просто і зрозуміло. І такі хоспер рецепти можна знайти на будь-якому кулінарному порталі. Але шеф-кухаря, як правило, експериментують з продуктами, додаючи в блюдо нові інгредієнти, або поєднуючи продукти з різних категорій, щоб приготувати для гостей закладу оригінальне блюдо.
Де купити хоспер в Україні
Гриль для кафе, ресторану, пабу - це шанс розширити меню і залучити нових відвідувачів.
Але ще це можливість збільшити потік гостей, адже хоспер дозволяює працювати в інтенсивному режимі без втрати якості роботи і страв, приготованих на грилі. Час приготування страв на хоспері - від 2 до 15 хвилин. Прожарення стейків, риби, овочів проходить при температурі + 300С. Температурний режим контролюється. Він залежить від специфіки продукту і ступеня його термообробки.
В Україні купити піч хоспер можна в компанії UNIT Group. В каталозі є готові моделі, розраховані для кафе, ресторанів, пабів.
Вибираючи піч, оціните її параметри (вага, висоту, ширину), правила експлуатації і монтажу. Встановлюючи гриль в закритому приміщенні, потрібно подбати про наявність гідрофільтрів. Вони усунуть неприємні запахи і іскри, що провокують небезпечні ситуації.
Якщо хоспер встановлюється на відкритому майданчику, то купувати додаткове обладнання та пристосування не потрібно.
Також в UNIT Group можна замовити виробництво гриля за індивідуальним проектом. На етапі проектування конструкції обговорюються його параметри і технічні характеристики. Ви отримуєте гриль, який ідеально вписується в формат вашого закладу.
Розкривайте нові можливості для закладу разом з хоспером від українського виробника!