Щоб запам'ятається відвідувачам, кафе, ресторани, паби використовують різні хитрощі - від підбору фірмового аромату закладу до формування набору леді або джентльмена в туалетній кімнаті.
Але є й інший, не менш ефективний, спосіб - красива подача м'яса. Страви з курки, свинини, яловичини подаються в більшості ресторанів. І важливо придумати власну «фішку», щоб виділитися на тлі конкурентів.
ми зібрали ідеї подачі м'ясних страв в ресторані, Які запам'ятаються гостям.
Спосіб перший: дерев'яна дошка
Подача м'ясних страв в ресторані на дерев'яній дошці асоціюється з домашнім затишком і теплом. При цьому на дошці розкладають страви з екзотичними добавками - фруктами, спеціями, цитрусовими, додають соус або підливу в спеціальних ємностях.
Друга асоціація, пов'язана з подачею м'яса на дошці - колорит. У такій подачі є щось самобутнє.
Але ще дошки з дерева - це:
- естетика: така картинка гідна соцмереж;
- гігієна: натуральний матеріал не поглинає жир, неприємні запахи.
Ці якості цінуються гостями закладів. Візьміть цей спосіб на замітку.
Спосіб другий: таганки для м'ясних страв
Таганки для красивої подачі м'ясних страв - новий тренд. Його практикують ресторани, кафе, паби, де готують шашлики, люля-кебаб та інші страви з телятини або свинини.
Таганок - це дво- або триярусна конструкція, на яку «спираються» шматочки м'яса, нанизані на шампури.
Від м'яса виходять тонкий аромат і пар, а сік акуратно стікає на нижній піддон.
Є таганки з підігрівом, які підтримують температуру готового блюда протягом тривалого часу. Їх використовують під час застіль.
У компаніях, які випускають теплове обладнання та супутні товари для кафе, пабів, ресторанів, великий вибір страв під шашлик з підігрівом.
Спосіб третій: в сковороді
Відбивна, смажені ковбаски або стейк, подані на сковороді - це виклик правилам і канонам ресторанного етикету.
Тут прийнято сервірувати кожну страву, використовуючи фірмові тарілки.
Але зараз багато закладів відступають правил, щоб здивувати гостей. І у них це виходить.
Спосіб четвертий: тарілки з поділами
Посуд для подачі м'ясних страв змінився. Тепер замість рівного «полотна» - поверхня з розділовими гранями.
Вони потрібні, щоб відокремити м'ясо від соусу або підливи, овочів або зелені, які подаються разом з ним.
Такий підхід дозволяє спробувати окремо кожен інгредієнт, і розкрити нові смакові межі страви, яке ви пробували багато разів.
Спосіб п'ятий: садж
Це конструкція, виготовлена з глини. Вона складається з жаровні, в якій розміщується м'ясне блюдо, піали для вугілля. Обсяг жаровні - 3 літри.
У піалу можна укласти вугілля і замінювати їх з періодичністю 40-60 хвилин.
Глиняний посуд прекрасно утримує тепло, робить м'ясо м'яким і соковитим.
Саджі рекомендують використовувати під час тривалих банкетів, щоб підтримувати температуру страви.
Виглядає садж оригінально - жаровня на витіюватих ніжках. На межі конструкції наносяться малюнки або візерунки.
Який спосіб подачі м'яса вибрати
Всі п'ять способів подачі м'ясних страв здивують гостей. Але важливо, щоб обраний спосіб гармоніював з концепцією ресторану, кафе або пабу.
У пабі, де основний напій пиво, прекрасно впишуться дерев'яні дошки або об'ємні сковорідки, на яких розкладуть відбивні, стейки, шашлики. Вони стануть частиною маркетингової концепції.
У ресторанах, де готують шашлики, люля-кебаб та інші страви азіатської кухні, можна сміливо купувати таганки і саджі.
У кафе з домашньою кухнею можна використовувати сковорідки. Такий формат сподобається гостям.