Ви є тут

Як відкрити фаст-фуд з нуля

Вважається, що один з найпростіших бізнес-проектів - фаст-фуд. Це страви, затребувані в мегаполісі - їсти на ходу, не витрачаючи час, вважають за краще школярі, студенти, співробітники офісів і перехожі, які поспішають на зустріч або вийшли прогулятися.

Тому, якщо ви вирішили запустити власний проект, не зайвим буде дізнатися, як відкрити кафе швидкого харчування, Щоб точно знати, який бюджет і які кроки потрібні для реалізації цієї ідеї.

Формат закладу

Перед тим, як відкрити свій фаст-фуд, Потрібно вибрати відповідний формат закладу:

  • вуличний: коли у вас є власний фургон або міні-візок на колесах, і все необхідне обладнання для приготування страв і зберігання інгредієнтів для них. Перевага - швидке пересування по місту і самостійний вибір локації - парк, центральна вулиця, майданчики біля вузів;
  • кіоск: один з кращих варіантів для тих, хто думає, як відкрити фаст-фуд в Україні при мінімальному бюджеті. Все, що потрібно: кіоск, розташований в жвавому місці - біля парку, набережної, навчального закладу. У ньому можна встановити холодильник і обладнання для приготування «швидкої їжі»;
  • кафе: це невелика локація, що складається з службового приміщення, з підведеними інженерними комунікаціями - водою, світлом, газом, і основним залом для гостей. Це вже більш серйозна локація, яку можна перетворити в затишне місце, де можна поїсти і трохи відпочити.

Залежно від обраного варіанту, готується пакет документів для відкриття закладу і закуповується спеціальне обладнання.

Оренда або покупка: приміщення або засоби переміщення

Вибравши формат закладу, потрібно подумати, де взяти в оренду або придбати візок, велосипед зі спеціальним відсіком, в якому можна перевозити хот-доги, піцу, біляші, чебуреки, пончики та інші страви, які не потребують довгого приготування.

якщо плануєте відкрити фаст-фуд в статичної локації, і не знаєте, з чого почати - почніть з оформлення договору оренди або купівлі об'єкта.

А далі, вам варто купити обладнання для Fast Food: млинницю, гриль, фритюрницю, обладнання для приготування шаурми, холодильник для зберігання інгредієнтів, холодильник для напоїв, кавоварку і т.д.

Список обладнання варіюється в залежності від різноманітності готового меню.

Скільки коштує відкрити фаст-фуд

Також перед тим, як відкрити фаст-фуд з нуля, закладіть в бюджет покупку:

  • меблів;
  • одноразового посуду (ложок, виделок, ножів, тарілок, склянок);
  • інгредієнтів, необхідних для стартових 2-3 дня роботи;
  • серветок;
  • фірмових пакетів і упаковок, щоб оточуючі візуально запам'ятали назву вашого бістро.

Окрема стаття витрат - наймання персоналу: кухарі, касира, офіціанта, бариста, охоронця.

Якщо бюджет обмежений, то можна поставити сигналізацію, щоб захистити майно від зловмисників, а деякі обов'язки виконувати перший час самостійно.

Документи для відкриття фаст-фуду

Після того як формат закладу обраний - візок, «колеса», кіоск або кафе, і розрахований бюджет, - потрібно оформити ФОП.

При ньому ви платите єдиний податок. Для його оформлення досить паспорта і ідентифікаційного коду. Які інстанції відвідати, щоб підготувати всі документи, підкаже профільний фахівець.

Також потрібно дозволу від пожежної служби - для закладів, розташованих в окремій будові або в житловому будинку.

Прочитавши всі рекомендації, ви знаєте що потрібно, щоб відкрити кафе швидкого харчування. Виконуйте їх крок за кроком, і вам вдасться запустити і популяризувати цей бізнес-проект в стислий термін.