Ви є тут

Список обладнання для міні-пекарні

Міні-пекарні - новий тренд. Їх відкривають в спальних районах, в парках, в центрі міста або недалеко від зупинок громадського транспорту.

Їх люблять студенти, дорослі і діти, оскільки ароматна повітряна булочка, фруктовий пиріг або круасан - основа прекрасного настрою.

Якщо ви замислюєтеся про відкриття подібного закладу, то перше, що потрібно зробити - скласти список обладнання для пекарні. Потім - вивчити його технічні характеристики.

Основне обладнання для міні-пекарні

Основні страви в меню пекарні - круасани, булочки, пироги, капкейкі. Вони повинні бути повітряними, рум'яними і ароматними.

Тому список обладнання для міні-пекарні повинен включати пристрої для замісу і обробки тесту:

  • просеиватель борошна;
  • тістоміс;
  • раскативатель тесту;
  • расстоечний шафа, де готове тісто доходить до кондиції.

Деякі позиції зі списку можна замінити, але тоді всі етапи обробки тесту доведеться виконувати вручну.

Головний атрибут на кухні - піч, де готуються круасани, пироги, кекси, каші для відвідувачів закладу.

Можна підібрати газову або електричну піч з великим набором функцій.

З додаткового обладнання рекомендується придбати:

  • листи;
  • стелажі для зберігання готових страв або інгредієнтів для них;
  • обробний стіл;
  • холодильне обладнання;
  • пристрій для миття посуду;
  • гідрофільтри для усунення диму, неприємних запахів.

Це - мінімальний набір обладнання, необхідного для пекарні, щоб прискорити процес приготування страв і зробити його комфортним для персоналу.

Як правильно вибрати устаткування для міні-пекарні

Після того як ви сформували список пристроїв для закладу, потрібно вивчити друге важливе питання: як вибрати обладнання для пекарні.

Перша рекомендація - купити професійне обладнання для пекарні, виготовленому під запити профільних закладів.

Мова йде про печі, холодильне обладнання з певними технічними характеристиками, параметрами і функціями.

Вони розраховані для зберігання продуктів у великих обсягах і випічки кондитерських виробів в режимі нон-стоп.

Пристрої, розроблені для домашнього застосування, не витримають подібного навантаження і швидко вийдуть з ладу.

Друга рекомендація - уважно вивчити функції необхідного обладнання для міні-пекарні.

Продумайте, які страви будуть в меню, і які пристрої необхідні для їх приготування.

Поки пекарня тільки відкрилася, можна використовувати мінімальний набір пристроїв - холодильник, обробний стіл і мультифункціональну піч, що працює в різних режимах.

Зі збільшенням потоку гостей можна розширити список обладнання на кухні, додавши просеиватель борошна, пристрої для нарізки і розкочування тіста.

Третя рекомендація - тестируйте пристрою протягом 7-14 днів. Переконайтеся, що вони справляються з навантаженням і при цьому ви отримуєте відмінний результат. Наприклад, рум'яні круасани або булочки, які подобаються гостям.