Міні-пекарні - новий тренд. Їх відкривають в спальних районах, в парках, в центрі міста або недалеко від зупинок громадського транспорту.
Їх люблять студенти, дорослі і діти, оскільки ароматна повітряна булочка, фруктовий пиріг або круасан - основа прекрасного настрою.
Якщо ви замислюєтеся про відкриття подібного закладу, то перше, що потрібно зробити - скласти список обладнання для пекарні. Потім - вивчити його технічні характеристики.
Основне обладнання для міні-пекарні
Основні страви в меню пекарні - круасани, булочки, пироги, капкейкі. Вони повинні бути повітряними, рум'яними і ароматними.
Тому список обладнання для міні-пекарні повинен включати пристрої для замісу і обробки тесту:
- просеиватель борошна;
- тістоміс;
- раскативатель тесту;
- расстоечний шафа, де готове тісто доходить до кондиції.
Деякі позиції зі списку можна замінити, але тоді всі етапи обробки тесту доведеться виконувати вручну.
Головний атрибут на кухні - піч, де готуються круасани, пироги, кекси, каші для відвідувачів закладу.
Можна підібрати газову або електричну піч з великим набором функцій.
З додаткового обладнання рекомендується придбати:
- листи;
- стелажі для зберігання готових страв або інгредієнтів для них;
- обробний стіл;
- холодильне обладнання;
- пристрій для миття посуду;
- гідрофільтри для усунення диму, неприємних запахів.
Це - мінімальний набір обладнання, необхідного для пекарні, щоб прискорити процес приготування страв і зробити його комфортним для персоналу.
Як правильно вибрати устаткування для міні-пекарні
Після того як ви сформували список пристроїв для закладу, потрібно вивчити друге важливе питання: як вибрати обладнання для пекарні.
Перша рекомендація - купити професійне обладнання для пекарні, виготовленому під запити профільних закладів.
Мова йде про печі, холодильне обладнання з певними технічними характеристиками, параметрами і функціями.
Вони розраховані для зберігання продуктів у великих обсягах і випічки кондитерських виробів в режимі нон-стоп.
Пристрої, розроблені для домашнього застосування, не витримають подібного навантаження і швидко вийдуть з ладу.
Друга рекомендація - уважно вивчити функції необхідного обладнання для міні-пекарні.
Продумайте, які страви будуть в меню, і які пристрої необхідні для їх приготування.
Поки пекарня тільки відкрилася, можна використовувати мінімальний набір пристроїв - холодильник, обробний стіл і мультифункціональну піч, що працює в різних режимах.
Зі збільшенням потоку гостей можна розширити список обладнання на кухні, додавши просеиватель борошна, пристрої для нарізки і розкочування тіста.
Третя рекомендація - тестируйте пристрою протягом 7-14 днів. Переконайтеся, що вони справляються з навантаженням і при цьому ви отримуєте відмінний результат. Наприклад, рум'яні круасани або булочки, які подобаються гостям.